Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SKYBLOOD néven készítette el első szólóalbumát Mats Levén - itt az új videoklip!


2019-11-19

A neves svéd énekes - akit többek közt a Malmsteen-banda, a Therion, a Candlemass, Gus G., a Treat, az Adagio, a Firewind és az At Vance is alkalmazott - befejezte első önálló projektjének munkálatait.

A svéd származású Levén a '80-as évek közepén kezdte karrierjét, a Swedish Erotica és a Treat zenekarokban. Nemzetközi áttörésének ideje '97-re tehető - az énekes ekkor csatlakozott Yngwie Malmsteen bandájához (vele készült a 'Facing the Animal' album). Mats 2002-ben belépett a Krux együttesbe, majd a német power metalista At Vance-be. A Therion 2003-ban kérte fel őt két albumon való közreműködés végett. A frontember később a legendás Candlemass élén állt, de állandó tagja volt a Firewind / Ozzy gitáros, Gus G. szólóbandájának is. Pillanatnyilag is számos projektben vesz részt az énekes: legutóbb például Anders Wikström oldalán tűnt fel, egy Revertigo nevű zenekarban.

A mindeddig több mint 50 albumot neve mellett tudó Mats Levén 2019-ben egy újabb hard rock / heavy metal-szenzációval áll elő: kiderült, hogy a Napalm Records kötött lemezszerződést az énekes első szólóalbumára, ami Skyblood néven fog megjelenni, november 22-én!

"Néhány nappal azután, hogy 2018 szeptemberében szakítottam a Candlemass-szel, felkeresett engem a Napalm Records, első szólóalbumom munkálatai kapcsán. Az időzítés nem is lehetett volna tökéletesebb - most végre izgatottan jelenthetem be, hogy a paktum megköttetett; 2019 őszén pedig megjelenik az első Skyblood album! A Skyblood-ban benne van az én teljes egészem; mindaz, amit az elmúlt 30 évben átéltem ebben a fura zeneiparban. Ezúton külön köszönetet nyilvánítok Sebastian Münch-nek, a Napalm főnökének! Hajrá, előre!" - nyilatkozta Levén.

A 'Skyblood' albumon "sötét és hipnotikus himnuszok találkoznak egzotikus kalandokkal és érzelmekkel teli hangképekkel". Zenei tekintetben a projekt epikus debütáló lemezén klasszikus doom és melodic hard rock zene hallható, egyedülálló, sajátos, meglepetésszerű megszólalásban. A 'Skyblood' album majdnem teljes egészét maga Mats rögzítette saját stockholmi stúdiójában (Uzi G Studio), néhány vendégzenész segítségével.

A 'Skyblood' lemez megjelenik bakeliten, CD-n és digitális változatban - az előrendeléseket itt lehet leadni.

 

A tracklista:
01. Skyblood Manifesto
02. The Voice
03. The Not Forgotten
04. Wake Up To The Truth
05. Once Invisible
06. One Eye For An Eye
07. Out Of The Hollow
08. For Or Against
09. Le Venimeux

Lentebb elérhető a 'The Voice' és az 'Out Of The Hollow' című szám szöveges videója és a 'The Not Forgotten' hivatalos videoklipje.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás