Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Yes-feldolgozást mutatott be az ALLEGAEON: itt a 'Roundabout'!


2020-04-10

A Colorado-i modern, technikás death metal csapat egy klasszikus prog-rock nótát dolgozott fel, és adott ki digitális single formájában.

Riley McShane énekes így nyilatkozott: "Nagyon izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk a Yes 1971-es 'Fragile' albuma 'Roundabout' című számának feldolgozását. Mindig is nagy rajongói voltunk a progresszív rockzenének és minden műfajnak, ami a zenetörténelem ezen időszakából származik - ebben a feldolgozásban nem csak ezeket a hatásokat igyekszünk prezentálni, de ugyanakkor azt a tényt is, hogy ez az éra milyen hatással volt ránk, individuális zenészekre, zenei stílusunk evolúciójára".

"Ezt a felvételt jóbarátunk, eredeti hangmérnökünk, Dave Otero közreműködésében rögzítettük, a denveri Flatline Audio Stúdióban. Dave-vel dolgozni mindig nagyszerű dolog, de ezúttal az a megtiszteltetés ért ezen felül bennünket, hogy a Metal Blade Records-os Vince Edwards is ellátogatott hozzánk, hogy egy különleges videoklip formájában dokumentálja a munkálatokat".

"Hálás köszönet mindenkinek, aki hallgatja a zenénket - reméljük, hamarosan találkozunk, amint lecsengett a világban zajló kór. Addig is figyeljetek minket, mert élő közvetítésekkel, kérdezz-felelekkel, merch-kiárusításokkal és hasonlókkal fogunk jelentkezni az elkövetkezendő hónapokban. Ti vagytok a legjobbak - köszi még egyszer!".

Az Allegaeon 2019. április 19-én adta ki aktuális nagylemezét, a Metal Blade Records jóvoltából. A technikás, progresszív és dallamos death metal zenét tartalmazú 'Apoptosis' egy nagy előrelépés a banda részéről, mind dalszerzés, mind zeneiség tekintetében. Az új lemez felvételei a híres denveri Flatline Audio Stúdióban zajlottak, Dave Otero (Cattle Decapitation, Cephalic Carnage) producer közreműködésében. Az 'Apoptosis' - ami az Allegaeon ötödik sorlemeze - a banda első albuma, amin Brandon Michael játszik. 

Az 'Apoptosis' lemez egyfajta "kinyilatkoztatás"; az Allegaeon bázis-hangzásának, magjának "zenei megtestesülése". Az album teljes egészén "totális magabiztossággal játssza jellegzetesen komplex dalait a banda, új szónikus vizeket felfedezvén megújult hangzásával".

"Témáját tekintve ez a lemez egészében a kontrasztokról szól;a zene pedig erre tökéletesen reflektál" - nyilatkozta Riley McShane énekes. "A vokálok minden eddiginél durvábbak, de ugyanakkor most még több "tiszta éneket" hanszáltunk. A dobok gyorsabbak, de egyben dinamikusabbak is; a gitárok pedig mélyebben hangoltak és lassabbak a korábbiakhoz képest. Ugyanakkor nem maradnak el a hosszú, dallamos és letisztult szekciók sem".

Az 'Apoptosis' albumon vendégként szerepel egy norvég klasszikus gitáros, Christina Sandsengen, aki Greg Burgess-szel játszik "szóló-duettet" a 'Colors Of The Currents' című dalban (ez alább elérhető videoklipen).

A tracklista:
01. Parthenogenesis
02. Interphase // Meiosis
03. Extremophiles (B)
04. The Secular Age
05. Exothermic Chemical Combustion
06. Extremophiles (A)
07. Metaphobia
08. Tsunami and Submergence
09. Colors of the Currents
10. Stellar Tidal Disruption
11. Apoptosis

Az albumot több különféle változatban lehet megrendelni - erről bővebb infók itt találhatók.

Alább meghallgatható az 'Exothermic Chemical Combustion' című szám, plusz megtekinthető a Robert Graves által rendezett videoklip, amit a 'Stellar Tidal Disruption' című single-dalhoz forgattak; valamint elérhető az 'Extremophiles (B)' kisfilmje, amit Vince Edwards rendezett:

Az Allegaeon előző, 2016 szeptemberében megjelent 'Proponent For Sentience' című albuma (amiről bővebben itt írtunk) - ami egy "zeneileg komplex, intelligens és elmélyült anyag, sci-fi témájú, de valóságba hajló dalszövegekkel" - megjelenése után az Allegaeon olyan legendás bandák előtt állhatott színpadra (az Ozzfest Meets Knotfest keretében), mint a Black Sabbath, a Disturbed és a Megadeth. Később csatlazkotak a Battlecross és Necromancing The Stone körútjához, a 'Winter Warriors' turné keretében.

Az 'Apoptosis' album jövőbeni turnébeosztását itt lehet elérni.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás