Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [381. rész]


2019-02-03

Az óra ketyeg tovább...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 381. rész

MONO INC. - 'Arabia'

A Mono Inc. egy német gothic rock banda, ami 2000-ben alakult Hamburgban. A zenekart Miky Mono énekes-basszusgitáros, Carl Fornia gitáros és Martin Engler dobos alapította. Manuel Antoni basszer 2003-ban csatlakozott a bandához - ezzel egyidőben jelent meg a banda debütáló albuma, a 'Head Under Water'.

2004-ben szerződést kötöttek a NoCut Entertainment kiadóval, és új borítóval ismét kiadták első lemezüket, amiről két single-dalt ('Burn Me', 'Superman') vált ismertté. Később, 2006-ban megjelent a 'Temple of the Torn' című album, amin Miky Mono helyett már Engler énekelt. A dobok mögött Katha Mia ült.

A Mono Inc. harmadik albuma, a 'Pain, Love & Poetry' 2008-ban jelent meg. Erre az albumra felkerült a 'Head Under Water' három dalának újrarögzített változata, valamint egy duett a Xandria énekesnőjével, Lisa Middelhauve-val ('Teach Me To Love').

2009-ban újabb stúdióalbumot adott ki a Mono Inc., 'Voices of Doom' címmel. Ebben az évben együtt turnézott a banda a Subway To Sally és az ASP zenekarokkal - több mint 40 koncertet adtak Némeország-, Ausztria- és Svájc-szerte.

Az egykori énekes, Miky Mono 2010 októberében elhunyt, ejtőernyő-baleset következében. Az ő emlékére született meg 2011-ben a Mono Inc. ötödik albuma, a 'Viva Hades'. A megjelenést követte a Viva Hades Tour, aminek keretében másodjára is bejárták Ausztriát és Svájcot (felléptek többek közt a M'era Luna fesztiválon is). Miután 2012 nyarán átigazoltak az SPV kiadóhoz, piacra dobták hatodik, 'After the War' című albumukat, és megkezdték az After the War turnét.

A Mono Inc. hetedik albuma, a 'Nimmermehr' 2013. augusztus 9-én jelent meg - a német zenei toplista harmadik helyén végzett. 2014 augusztusában a csapat továbbá kiadta első válogatás-lemezét, a kétlemezes 'The Clock Ticks On 2004-2014' anyagot. Az egyes számú albumon ('The Clock Ticks On') egy 16-számos best-of kollekció, a kettesa számú korongon pedig egy 'Alive & Acoustic' című, szintén 16-számos akusztikus koncertfelvétel-válogatás található. A kiadvány hivatalos single-dalai a 'Gothic Queen' és a 'Twice In Life' voltak - ez utóbbit konkrétan ehhez az albumhoz írták. A kollekciót a 2014-es Clock Ticks On és a 2015-ös Alive & Acoustic turnékon mutatták be élőben.

2015 májusában megjelent a Mono Inc. nyolcadik albuma, a 'Terlingua', melyről öt single-dal került nyilvánosságra. Az újabb album rövid időn belül elkészült: 2017 januárjában jelent meg a 9. Mono Inc. lemez, a 'Together Till the End'. Még ebben az évben kiadta a a banda második válogatás-lemezét, a 'Symphonies of Pain'-t.

2018 nyarán jelent meg a csapat 10. nagylemeze, a Welcome to Hell'.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [381. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás