Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

RED DEATH - új albumot jelentettek be a washingtoni crossover thrasherek; hamarosan Budapesten is fellép a banda


2019-09-30

A Century Media Records ajánlott több albumra szóló szerződést a Washington DC-ből származó Red Death zenekarnak.

A 'Master of Puppets'-érás Metallica, az 'Animosity'-érás Corrosion Of Conformity, a Discharge és alapvetően a 80-as évekbeli thrash-színtér által ihletett Red Death 2013-ban született meg, egy "pince jam-session" alkalmával. Connor Donegan (Genocide Pact) dobos, Ace Mendoza gitáros és Chad Troncale frontember alkotja az alap-magot.

A Red Death rövid idő alatt óriási underground-kedvenccé nőtte ki magát - pláne miután megjelent a 2015-ös 'Permanent Exile' album, amivel körbeturnézták az USA-t (többek közt a Power Trip, az Iron Reagan, a Municipal Waste, az Exodus és az Obituary előzenekaraként) és Európát is (a Foreseen társaságában).

2017-es 'Formidable Darkness' albumukon már új felállás szerepelt; lévén Troncale a mikrofon mellett a basszusgitárt is felvette; másod-gitárosi posztra pedig beszállt az Enforced pengetőse, Will Wagstaff.

A Red Death - intenzív élő performanszai és acélos hangzású lemezei révén - rendre bebizonyítja, hogy aligha akad kihívójuk a modernkori crossover / thrash-színtéren. 2019-ben a csapat visszatér egy vadonatúj albummal: harmadik nagylemezük kiadása végett pedig a Century Media Records igazolta le őket.

Új, 'Sickness Divine' című albumuk világszerte november 29-én jelenik meg. A lemezt Arthur Rizk (Power Trip, Sacred Reich) producer segítségével készítették el, egy Philadelphia-beli stúdióban. A borító Timbul Cahoyno (The Black Dahlia Murder, Nocturnus A.D.) műve. A 'Sickness Divine' fedele és dallistája így néz ki:

 

01. Sickness Divine
02. Face The Pain
03. Sword Without A Sheath
04. The Anvil's Ring
05. Sheep May Unsafely Graze
06. Path Of Discipline
07. (Refuse To Be) Bound By Chains
08. Dreadful Perception
09. Ravage
10. Exhalation Of Decay

Íme a 'Face The Pain' című szám szöveges videója:

2019 tavaszán ismét a Power Trip előzenekaraként járta az USA nagyvárosait a banda; ősszel pedig Európába látogatnak, hogy a legendás Cro-Mags előzenekaraként turnézzanak. E turné keretében - október 3-án a budapesti Dürer Kertben is fellép a banda.

 

A jövőúbeni turnék beosztása a Red Death Facebook-oldalán érhető el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás