Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Három underground metal-hős állt össze a TRONOS zenekarban: debütált Shane Embury, Russ Russell és Dirk Verbeuren közös bandája


2019-04-11

A brit metalbanda a Century Media Records-szal kötött lemezszerződést debütáló, 'Celestial Mechanics' című albumára.

A Tronos együttesben három "megállíthatatlanul kreatív underground metal-hős" egyesítette erejét: Shane Embury (Napalm Death, Brujeria / vokál, gitár) Russ Russell producerrel (At The Gates, Dimmu Borgir, Napalm Death) és Dirk Verbeuren dobossal (Soilwork, Megadeth) állt össze, hogy egy "sötét és kolosszális, apokaliptikus hangzású metalbandát" alapítsanak.

Embury és Russell már a múltban is több alkalommal együtt dolgozott, de mostanra végre sikerült megvalósítani közös ötleteik platformját; vagyis a Tronos zenekart, ami 'Celestial Mechanics' címmel adja ki debütáló albumát. A Tronos műfajilag "avant-gárd extrém / pszichedelikus sludge" címkék mögé sorolható be - legalább is a tagok definíciója alapján. Nehéz tehát konkrétan behatárolni, mit is tartalmaz valójában a 'Celestial Mechanics' album... de "reméljük, mindenki megtalálja a magának valót ebben a mély zenei labirintusban...".

A Tronos bemutatkozó lemezén több neves vendég is szerephez jutott - ilyen például Denis ‘Snake’ Belanger (Voivod / ének), Erica Nockalls (The Wonder Stuff / ének, hegedű), Billy Gould (Faith No More / basszusgitár), valamint Troy Sanders és Dan Lilker (Nuclear Assault, S.O.D.). Az album hanganyagának végleges keverését Jaime Gomez Arellano (Ghost, Solstafir, Paradise Lost, Ulver, stb.) és maga Russ Russell végezte el.

A tracklista:
01. Walk Among The Dead Things
02. Judas Cradle
03. The Ancient Deceit
04. The Past Will Wither And Die
05. A Treaty With Reality
06. Voyeurs Of Nature's Tragedies
07. Birth Womb
08. Premonition
09. Beyond The Stream Of Conciousness
10. Johnny Blade (Black Sabbath feldolgozás)

A 'Celestial Mechanics' április 12-én megjelent sztenderd CD-n, fekete színű LP-n és digitális formában is. A rendelés infói itt érhetők el.

A 'Celestial Mechanics' első nyilvános single-dala, a 'Birth Womb' lentebb elérhető hivatalos vizualizációs videó formájában, amit Sam Edwards készített.

"A 'Birth Womb' dal az áldozathozatalról, az érzelmek elárulásáról és az ideiglenes vereség érzéséről szól. Az efféle érzések megtapasztalásakor rájössz, hogy általuk erősebb emberré válhatsz, s arra is, hogy talán nem vagy egyedül ezekkel az érzéseiddel, hiszen mindannyian nap mint nap szembenézünk a személyes próbatételeinkkel" - közölte a banda.

A 'Celestial Mechanics' másodi single-dala a 'Judas Cradle' lentebb megtekinthető kisfilm formájában, amit Khaled Lowe, Sam Edwards és Caleb Carney rendezett.

"A 'Judas Cradle' a második single-dalunk, ami egyúttal bemutatja az album epikusabb oldalát. Ez egy valódi zenei utazás, mely esetében igencsak elengedtük magunkat. Attól függetlenül, hogy a felszínen egy fantasy-történet rajzolódik ki, dalszövegileg erős párhuzamot mutat ez a szám az emberiség és a bolygónk haldoklása között. Sötét és lehangoló nótáról van tehát szó... de nyugodjon meg mindenki: a remény még nem halt meg!".

Alább elérhető a 'Premonition' című szám szöveges videója. Ebben a dalban vendégként vokálozik Denis “Snake” Belanger (Voivod), basszusgitáron pedig Billy Gould (Faith No More) segít be.

Alább a kiadvány "kicsomagoló" videója, valamint a hivatalos album-előzetes tekinthető meg, amiben a tagok nyilatkoznak a banda és a munkálatok kapcsán:


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás