Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

BLAZE OF PERDITION - februárban jön az új nagylemez; új videoklipet is bemutattak a lengyel black metalisták


2020-01-09

A lengyel black metal banda a november végén fellépett a Dürer Kertben, a Void Dancers turné keretében.

A banda 2004-ben alakult Perdition néven - 2007-ben változtatták meg nevüket Blaze Of Perdition-re. Első körben két nagysikerű stúdiólemezük ['Towards The Blaze Of Perdition' (2010), 'The Hierophant' (2011)], két EP-jük, és több split-albumuk jelent meg. 2013 októberében adták ki következő, Devathron-nal közös mini-albumukat, a Third Eye Temple kiadó jóvoltából; rá egy hónappal azonban történt egy végzetes kimenetelű tragédia, aminek következtében a csapat basszusgitárosa, Wojciech "Ikaroz" Janus (23) életét vesztette; énekese, Pawel "Sonneillon" Marzec pedig élet-halál közti kómába esett.

Az énekes hosszú ideig tartó felépülése után azonban 2015-ben végre megújult erővel térhetett vissza a Blaze Of Perdition: 2015-ben kiadták 'Near Death Revelations' című albumukat, ami - ahogy azt a címe is elárulja - a tragikus incidens során tapasztalt újjászületést mutatja be; méghozzá egy sötét és enigmatikus hangzású black metal-ópusz révén.

Megkoronázván fennállásuk egy évtizedét - melynek során mindvégig a sötétség és a halál házasságát méltatták -, és folytatván 2015-ben megjelent albumuk, a 'Near Death Revelatons' vonalát, a Blaze Of Perdition egy 2017-ben egy újabb, 45 perces ópusszal állt elő: legutóbbi nagylemezük, a 'Conscious Darkness' 2017 őszén jelent meg.

A következő bejelentésre újabb két évet kellett várni: 2019 elején a banda az Agonia Records-tól átigazolt a Metal Blade kiadóhoz; egyúttal pedig bejelentették: ötödik stúdióalbumuk 2020. február 14-én lát napvilágot, 'The Harrowing of Hearts' címen. A hírek szerint ez lesz a banda valahavolt "legdurvább, legdinamikusabb, és egyben legkidolgozottabb" albuma.

"Érzésem szerint az új lemez olyan a 2017-es 'Conscious Darkness' albumhoz képest, mint amilyen a 'The Hierophant' volt a 'Towards the Blaze of Perdition' lemezhez viszonyítva: továbbvisszük tehát a banda eredeti ötletét, koncepcióját; de ezúttal minden eddiginél energikusabb és fogósabb formában. Azt mondhatom, hogy az új dalok könnyebben "megközelíthetők", hallgató-barátabbak a korábbiaknál... de nem az én feladatom ezt megítélni..." - nyilatkozta az énekes, Sonneillon. "A 'Conscious Darkness' albumon némi gothic-rock hatás volt érezhető, de ezeket a beütéseket mostanra előrébb toltuk és rivaldafénybe helyeztük. Egyben egyébként ez az eddigi legkollektívabb munkánk, mivel minden bandatag beledobott valamit a közösbe; ami nagyon is fontos volt a végeredmény szempontjából".

Az alább látható lemezborító Izabela Grabda alkotása. Íme a mű és a dallista:

01. Suffering Made Bliss
02. With Madman's Faith
03. Transmutation Of Sins
04. Królestwo Niebieskie
05. What Christ Has Kept Apart
06. The Great Seducer
07. Moonchild

Az album megrendelhető digipak CD-n, limitált bakeliten, digitális és egyéb változatban - erről bővebb infókat itt lehet találni.

Íme az újonnan megjelent dal-premier, a 'With Madman's Faith':

A nagylemezt egy kislemez előzte meg. A felvezető mini-album 'Transmutation of Sins' címmel látott napvilágot, 2019. november 22-én. A 7 hüvelykes bakeliten megjelenő kiadványra a címadó dal mellett egy Fields Of The Nephilim-feldolgozás, a 'Moonchild' került fel.

A kislemezt itt lehet megrendelni különféle változatban. Íme a címadó dal hivatalos videoklipje és koncert-klipje, amit a Metal Blade kiadó stábja rendezett:

A Blaze Of Perdition jelenlegi stúdió-felállását S. énekes, XCIII és M.R. gitárosok, valamint DQ dobos alkotja.

A banda november végén indult európai turnéra, melynek első állomása a budapesti Dürer Kert volt. A körút kapcsán a következőket közölte a Blaze Of Perdition: "A Void Dancers MMXIX turné kevesebb, mint egy hónapon belül veszi kezdetét. Ez a legjobb pillanat arra, hogy bemutassunk egy új bandatagot, aki a koncerteken egyben lesz a gitáros és az énekes is: ő nem más, mint Destroyer (Untervoid, ex-Kriegsmaschine, ex-Hate). A turné során új EP-nket mutatjuk be (amin egy új dal és egy feldolgozás kapott helyet), ami nemsokára megjelenik. Emellett persze több dalt is előadunk majd a soron következő nagylemezről is, ami 'The Harrowing of Hearts' címmel jelenik meg 2020 első negyedében, a Metal Blade Records jóvoltából".

A Void Dancers MMXIX turnén részt vett a svájci legenda, a Bolzer és a norvég DHG (Dodheimsgard) zenekar is. A koncerteket a svájci Matterhorn együttes nyitotta.

A budapesti koncertről bővebb infók itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás