Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Budapesten koncertezik a BLAZE OF PERDITION - november végén új kislemezt is kiadnak a lengyel black metalisták


2019-11-06

A lengyel black metal banda a november végén lép fel a Dürer Kertben, a Void Dancers turné keretében.

A banda 2004-ben alakult Perdition néven - 2007-ben változtatták meg nevüket Blaze Of Perdition-re. Első körben két nagysikerű stúdiólemezük ['Towards The Blaze Of Perdition' (2010), 'The Hierophant' (2011)], két EP-jük, és több split-albumuk jelent meg. 2013 októberében adták ki következő, Devathron-nal közös mini-albumukat, a Third Eye Temple kiadó jóvoltából; rá egy hónappal azonban történt egy végzetes kimenetelű tragédia, aminek következtében a csapat basszusgitárosa, Wojciech "Ikaroz" Janus (23) életét vesztette; énekese, Pawel "Sonneillon" Marzec pedig élet-halál közti kómába esett.

Az énekes hosszú ideig tartó felépülése után azonban 2015-ben végre megújult erővel térhetett vissza a Blaze Of Perdition: 2015-ben kiadták 'Near Death Revelations' című albumukat, ami - ahogy azt a címe is elárulja - a tragikus incidens során tapasztalt újjászületést mutatja be; méghozzá egy sötét és enigmatikus hangzású black metal-ópusz révén.

Megkoronázván fennállásuk egy évtizedét - melynek során mindvégig a sötétség és a halál házasságát méltatták -, és folytatván 2015-ben megjelent albumuk, a 'Near Death Revelatons' vonalát, a Blaze Of Perdition egy 2017-ben egy újabb, 45 perces ópusszal állt elő: legutóbbi nagylemezük, a 'Conscious Darkness' 2017 őszén jelent meg.

A következő bejelentésre újabb két évet kellett várni: 2019 elején a banda az Agonia Records-tól átigazolt a Metal Blade kiadóhoz; egyúttal pedig bejelentették: ötödik stúdióalbumuk 2020 elején lát napvilágot, 'The Harrowing of Hearts' címen. Hamarosan jönnek a friss hírek ezzel kapcsolatban...

A nagylemezt egy kislemez előzi meg. A felvezetőmini-album 'Transmutation of Sins' címmel lát napvilágot, 2019. november 22-én. A 7 hüvelykes bakeliten megjelenő kiadványra a címadó dal mellett egy Fields Of The Nephilim-feldolgozás, a 'Moonchild' került fel.

A kislemezt itt lehet megrendelni különféle változatban. Íme a hivatalos előzetes:

A Blaze Of Perdition jelenlegi stúdió-felállását S. énekes, XCIII és M.R. gitárosok, valamint DQ dobos alkotja.

Másik hír, hogy a banda november végén indul európai turnéra, melynek első állomása a budapesti Dürer Kert. A körút kapcsán a következőket közölte a Blaze Of Perdition: "A Void Dancers MMXIX turné kevesebb, mint egy hónapon belül veszi kezdetét. Ez a legjobb pillanat arra, hogy bemutassunk egy új bandatagot, aki a koncerteken egyben lesz a gitáros és az énekes is: ő nem más, mint Destroyer (Untervoid, ex-Kriegsmaschine, ex-Hate). A turné során új EP-nket mutatjuk be (amin egy új dal és egy feldolgozás kapott helyet), ami nemsokára megjelenik. Emellett persze több dalt is előadunk majd a soron következő nagylemezről is, ami 'The Harrowing of Hearts' címmel jelenik meg 2020 első negyedében, a Metal Blade Records jóvoltából".

A Void Dancers MMXIX turnén részt vesz a svájci legenda, a Bolzer és a norvég DHG (Dodheimsgard) zenekar is. A koncerteket a svájci Matterhorn együttes nyitja.

A budapesti koncertről bővebb infók itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás