Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [384. rész]


2019-02-13

Gótikus folkzene szól a távoli Mexikóból.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 384. rész

ANABANTHA - 'Instantes'

Az Anabantha egy mexikói gothic metal / rock banda, ami 1997-ben alakult, Sentido Pésame néven. Egy éven belül nevet váltott a zenekar: 1998-tól 2000-ig Transdellic néven futottak, majd 2000-től véglegessé vált az Anabantha, mind felállását, mind stílusát tekintve.

Az Anabantha együttest Duan Marie énekesnő és Vlad Landeros billentyűs alapította. Az első névváltás után csatlakozott a felálláshoz Jimmy Gallozo dobos is; de végül ezt a pozíciót is Landeros vette át. 2001-ben jelent meg első demójuk, a 'Letanías Chapter I'; két évvel később pedig ennek a második része. 2004-ben felvettek egy akusztikus demó-lemezt, melyen olyan költők versei dolgozták fel, mint Pablo Neruda és H.P. Lovecraft.

2005 és 2007 között hivatalos formában is kiadták a fentebb említett két debüt-demót; közben pedig megjelent első teljes értékű nagylemezük, a 'Sin decir adiós (Without Saying Goodbye)'. Az IDM Records ezt a lemez szimpla és dupla változatban is piacra dobta (ez utóbbi magában foglalta a dalok angol és spanyol nyelvű változatait egyaránt, valamint a legendás Shocking Blue együttes '70-es évekbeli 'Never Marry A Railroad Man' című slágerét. 2006-ban a banda szerződést kötött egy mexikói lemezkiadóval, a Discos y Cintas Denver céggel, ami újra piacra dobta hivatalos formában a 'Letanías Chapter' demókat.

2007-ben nagyszabású latin- és közép-amerikai turnét rendezett a banda, megünnepelvén fennállása 10. évfordulóját. A körút keretében körbejárták Mexikót, Bolíviát, Perut, Ecuadort, Kolumbiát és Venezuelát is. Az ünnep alkalmából megjelent a 'Letanías Chapter III' című album is, ami az Operaház fantomja történetét dolgozza fel.

2009-ben két nagylemezük is megjelent, 'El pozo de los deseos' és 'Hermanos de sangre: la iniciación' címmel. A következő évben különálló változatban rögzítették és adták újra ki a 'Sin decir adiós' és a 'Without Saying Goodbye' angol és spanyol nyelvű verzióját; egy évvel később pedig megjelent következő sorlemezük, a 'Hermanos de sangre: el ritual'. 2012-ben - fennállásuk 15. évfordulója alkalmából - kiadtak egy válógatás-lemezt; 2013-ban pedig megjelent a 'Letanías' sorozat negyedik része, valamint egy vadonatúj dalokból álló lemez, a 'Desideratha'.

2016-ban kiadtak egy koncertlemezt és egy 'Los Reunidos' című EP-t, ami a banda megalakulásának 19. évfordulóját fémjelezte. Legutóbbi stúdióalbumuk, az 'Ecos del Amanecer' 2018. október elsején jelent meg - ezen az albumon néhány új nóta és korábbi dalok újrarögzített, nagyrészt akusztikus változatai hallhatók; köztük az 'Instantes', ami rovatunk mai részének főszereplője.

Bővebb infók, hírek a zenekarról: www.facebook.com/Anabanta

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [384. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás