Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [386. rész]


2019-02-20

Szembenézünk az ismeretlennel...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 386. rész

MAGNITUDE 9 - 'Facing The Unknown'

A Magnitude 9 egy Ohio-i neoklasszikus / progresszív metalbanda, ami 1998 és 2004 között három stúdióalbumot adott ki. A banda utolsó ismert felállását a Saddleback Shark két tagja, Rob Johnson szólógitáros és John Homan dobos; valamint Ian Ringler (In The Machine, Psyco Drama, Metro Society) basszusgitáros, Joseph Anastacio Glean (Sultan Of String) billentyűs és Corey Brown (Redemption, Blaance Of Power, Psyco Drama, In The Machine, Metro Society) énekes alkotta. Mellettük korábban tagja volt a csapatnak a Sebastian Bach- és a Tarja-bandából ismert basszer, Kevin Chown is.

A Magnitude 9 néhány éven belül tökélyre fejlesztette a tradícionális prog-metal hangzást. Szenvedéllyel és energiával teli zenéjükben színvonalas technikás elemek és végtelenül dallamos témák tarkítják neoklasszikus, heavy / néhol speed metal-os stílusukat.

A banda debütáló, 'Chaos to Control' című albuma 1998-ban jelent meg - erre rögtön rá is kaptak a mainstream prog-metal zene lojális rajongói. A Queensryche, a Fates Warning, a Symphony X és a Malmsteen-banda stílusának egyedi átgondolását második, 'Reality in Focus' című nagylemezükön teljesítették ki. Komplex dal-struktúráik és dallamos zenei megoldásaik tömkelege ezeken kívül még egy albumot, a 2004-es 'Decoding the Soul'-t gyümölcsözte. A banda mindhárom albumát a német InsideOut Music Records gondozza.

A 'Decoding the Soul' album megjelenése óta csend honol a Magnitude 9 háza táján (a tagok jelenleg olyan bandákkal tevékenykednek, mint a Psyco Drama és az In The Machine), de amit néhány éven belül letettek a metalzene asztalára, az továbbra is klasszikusnak és időtállónak számít.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [386. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás