Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [391. rész]


2019-03-11

Horror-punk hétfő estére

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 391. rész

NIM VIND - 'Killing Saturday Night'

Nim Vind egy kanadai szóló-előadó - eredeti nevén: Chris Kirkham. Kirkham - saját bevallása szerint - "a kívülállók zenéjét" játssza. Specifikusan "horror-punknak" hívják ezt a műfajt - Nim Vind stílusát valahol a Social Distortion és a Volbeat irányvonalán lehetne elhelyezni.

Nim Vind mindeddig három nagylemezt adott ki: a 2005-ös 'The Fashion of Fear'-t, a 2009-es 'The Stillness Illness'-t és a 2014-ben megjelent 'Saturday Night Seance Songs' albumot, melyen a legendás Jay Ruston és Todd Rundgren is besegített hangmérnökként.

Nim Vind Európában és Amerikában is sikeres turné-zenészként ismert. Eddigi legnagyobb szabású koncertjét a német Summer Breeze fesztiválon adta, 2009 nyarán. A zenész és bandája emellett három alkalommal is fellépett a világhírű lipcsei WGT fesztiválon, de headlinerként állt színpadra a los angelesi Fiendfest-en, a New Jersey-beli Ghouls Night Out-on és az Anaheim-beli October Flame rendezvényen. Nim Vind továbbá olyan előadók oldalán turnézott karrierje során, mint Gary Numan, a The 69 Eyes, a Christian Death, a Green Jelly, Doyle Wolfgang Von Frankenstein, a Tiger Army, a The Misfits, a Steel Panther, a Filter, a Skid Row, Peter Murphy (Bauhaus), Michale Graves, a Demented Are Go, a New Model Army és Todd Kerns (Slash-banda).

2018 augusztusában Nim Vind összeállt Jeff Frumess rendezővel, hogy megfilmesítse 'Fear O Fear' című számát. A videóban egy Frumess-film, a Romeo's Distress egyes jelenetei szerepelnek. Vind ettől függetlenül inkább a rajongók segítségével készít videoklipeket. A 'Fear O Fear'-en kívül mindössze csak két hivatalos videoklip fémjelzi az előadó nevét - ez 'Killing Saturday Night és a 'The 21st Century'.

Bővebb infók, hírek az előadóról: www.facebook.com/NimVindOfficial

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás