Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

TANAGRA - hallgasd végig a portlandi power metal banda új, 'Meridiem' című albumát!


2019-04-25

A Tanagra április 26-án, pénteken adja ki második nagylemezét, 'Meridiem' címmel.

A Tanagra az elmúlt három évet stúdiózással és dalszerzéssel töltötte: a portlandi banda megalkotott hét vadonatúj, sokszínű és változatos hangzású kompozíciót, melyek végül egy 'Meridiem' album formájában látnak napvilágot. Az április 26-án megjelenő 'Meridiem' egy intenzív power metal album, tele érzelmekkel, harmóniával, mélységgel és komplexitással.

A 'Meridiem' elérhető lesz az ismert digitális zeneszolgáltatók kínálatában (Spotify, CD Baby, iTunes, Amazon, stb.).

A tracklista:
01. Meridiem
02. Sydria
03. Etheric Alchemy
04. Silent Chamber
05. Hidden Hand
06. Across The Ancient Desert
07. Witness

Első ízelítőképpen a banda a lemez 11 és fél perces, epikus címadó dalát osztotta meg. A 'Meridiem' "tökéletes felvezető az albumhoz; lévén ez a dal vonultatja fel és összegzi a teljes lemez dinamikáját, amit a szárnyaló gitárszólók, a magasztos nagyzenekari témák, az erőteljes kórus-vokálok, az energikus power metal-riffek és némi szimfónikus black metal-beütés" alapoz meg.

Kétségkívül ez a legjobb dolog, amit valaha is kiadtunk a kezünkből. Ez az epikus dal igazán közel áll a szívünkhöz. Alapvetően a 'Meridiem' a 'None of This Is Real' album '10:04 PM' című tételének a spirituális folytatása lett volna, de ahogy egyre inkább formát öltött ez a nóta, jóval több lett annál. Zeneileg és dalszövegileg is egyre szorosabbá vált a kapcsolat; és persze mindkettőben erősen érezhető az a kollaboratív természet, ami alapvetően jellemzi a Tanagra hangzásvilágát” - közölte a banda.

 

Újabban megjelent a 'Sydria' című szám is, amit így kommentált a banda: “A 'Meridiem' album második dala egy energikus, négy perces, "együtténeklős" himnusz! Ha mindig is kíváncsi voltál, hogyan szó a Euro-power metal 5/4-es baritón vokállal, akkor ezt a dalt hallgasd meg! Dalszövegileg egyébként ez a szám az első lemez 'The Undying Light' és 'Tyranny Of Time' című dalainak a folytatása. Gitárosunk, Steven írta a történetet, egy olyan fajról, amit visszavárnak a hazájukba, de oda mégsem térhetnek vissza már soha többé. Ebben a dalban továbbá Tom és Steven is lead-vokálon hallható; míg a basszusgitárosunk, Erich a refrénbe segít be! Ezen felül egy kis Hammond orgona és szintetizátor-arpeggio teszi még energikusabbá a hangszerelést”.

A teljes lemezt itt lehet végighallgatni.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás