Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [394. rész]


2019-03-20

Klasszikus amerikai power metal zene alapozza a mai hangulatot.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 394. rész

APOCRYPHA - 'Father Time'

Az Apocrypha egy amerikai power / thrash metal banda volt, amit 1987-ben alapítottak Las Vegasban. A zenekar mindössze négy éven keresztül, 1991-ig működött, de ezidő alatt három nagylemezt is kiadtak.

Az Apocrypha már a megalakulás évében kiadta első, 'The Forgotten Scroll' című albumát. Ekkoriban a bandát Tony Fredianelli gitáros, Steve Plocica énekes, Al Rumley basszusgitáros és Mike Poe dobos alkotta. A debütáló lemez producere nem más, mint a későbbiekben a Cacophony / Megadeth gitárosaként ismertté vált Marty Friedman volt.

1988-ban megjelent a második Apocrypha album, a 'The Eyes of Time', melyen egy új gitáros mutatkozott be a banda színeiben, Chip Chrovian személyében. Itt szintén Friedman volt a producer, de ezesetben a hangmérnöki munkákba besegített Tony Fredianelli is.

A zenekar első két albumát a Shrapnel Records gondozta, de a harmadik nagylemezt már a Roadrunner Records dobta piacra: 1990-ben jelent meg az utolsó nagylemez, az 'Area 54', amelyen már Breck Smith basszusgitározott és Dave Schiller dobolt. A producer itt - Fredianelli mellett - a neves Steve Fontano volt, aki többek közt együtt dolgozott a W.A.S.P.-pel, a Vicious Rumors-szal és Tony MacAlpine bandájával is.

Az 'Area 54' kiadása után Fredianelli szóló-karrierbe vágott, majd később a világhírűvé vált alt-rock banda, a Third Eye Blind tagja lett; így az Apocrypha végül feloszlott, mivel a gitáros volt a fő zeneszerző, és alapjában véve az ő egyedülálló, komplex játéka határozta meg a kultikus banda dalainak hangzását.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [394. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás