Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

NOCTURNUS A.D. - új videoklip a kultikus 'The Key' album folytatásáról: 'Apotheosis'


2019-08-21

A legendás floridai death metal banda - amit a Morbid Angel-ből is ismert dobos-énekes, Mike Browning vezet - 'Paradox' címmel adta ki új albumát.

2018. május 24-én jelent meg a Nocturnus A.D. új albuma (a Profound Lore Records jóvoltából), amit egyenes folytatásának szántak a sci-fi death metal mester Nocturnus 1990-es bemutatkozó albumának, a 'The Key'-nek.

Mike Browning mellett Demian Heftel és Belial Koblak gitárosok sorakoztak fel; valamint Daniel Tucker basszer (ex-Obituary, 1988-89) és a billentyűs Josh Holdren, akik Mike-kal játszanak az After Death zenekarban. Így néz tehát ki a Nocturnus A.D. jelenlegi felállása. Ezt a bandát 2013-ban alapította Browning, mint a legendás Nocturnus "megreformált" verzióját. (Ettől függetlenül itt nem az eredeti Nocturnus újjáalakulásáról van szó; lévén az anya-banda - amit nem mellesleg szintén Browning alapított 1987-ben - 2002-ben végleg feloszlott).

A Nocturnus 1990-es, 'The Key' című albuma a death metal-történelem egyik legnagyobb klasszikusának számít, ezáltal a banda is a műfaj egyik legbefolyásosabb előadója lett. Ezt a lemezt igyekszik most az új formáció méltó módon feleleveníteni; örökségét tovább vinni a 'Paradox' albummal.

Mike Browning így nyilatkozott: "Szerintem a 'Paradox' egy óriási folytatása lett a The Key lemeznek. Nem akartam azon igyekezni, hogy versenyre keljünk mindazzal, amit azon a lemezen csináltam, és nem is próbáltuk újra létrehozni azt az anyagot. Viszont folytatni akartam az ottani ötleteket és tematikát, mert ahhoz sosem tudtam visszatérni".

A tracklista:
01. Seizing The Throne
02. The Bandar Sign
03. Paleolithic
04. Precession Of The Equinoxes
05. The Antechamber
06. The Return Of The Lost Key
07. Apotheosis
08. Aeon Of The Ancient Ones
09. Number 9

Az új album első nyilvános dala lentebb meghallgatható. Browning így szólt: "A 'Precession Of The Equinoxes' egy vadonatúj dal, ami a Föld mágneses pólusainak megcserőlésédéről szólnak. Tény, hogy jelenleg ez gyorsabban zajlik, mint valaha, ez épp pár hónapja szerepelt a hírekben. Az emberiség írott történetében még nem fordult elő ilyen, így vélhetően mi leszünk az első modernkori emberek, akik átélik a jelenséget. A nagy kérdés persze az, hogy mennyire drámaian, milyen gyorsan megy végbe ez a póluscsere, és hogy pontosan mivel is jár majd ez".

2019 augusztusában megjelent az 'Apotheosis' című szám hivatalos klipje. Íme a premier:

Bővebb infók, hírek, érdekességek a Nocturnus A.D. zenekarról: www.facebook.com/NocturnusAD


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás