Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [395. rész]


2019-03-24

Mai rovatunkban a vérszívás metalista mesterei zenélnek.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 395. rész

POWERWOLF - 'We Drink Your Blood'

A Powerwolf egy német származású power metal banda, melyet Charles és Matthew Greywolf alapított 2003-ban. A zenekar a sötét témáiról nevezetes, mind zeneileg, mind zeneszövegileg.

2003-ban Charles és Matthew Greywolf testvérek - akik már évek óta együtt játszottak - megalapították a Powerwolf névre keresztelt zenekart. Hamarosan csatlakozott hozzájuk a francia származású dobos, Stéfane Funèbre, és a német billentyűs, Falk Maria Schlegel is. A zenekar megfelelő énekest ebben az időben nem talált. Később Charles és Matthew - miközben nyaralásukat töltötték Romániában - találkoztak Dorn Attilával, aki a Bukaresti Nemzeti Zeneakadémián tanult; ő később a zenekar frontemberévé vált.

A Powerwolf első albuma, a 'Return in Bloodred', 2005-ben jelent meg, majd 2007-ben második albumuk, a 'Lupus Dei', amely egy koncepcionális album - főszereplője egy farkas, akinek a története a vérszomjától való megvilágosodásig tart.

A harmadik albumuk, a 'Bible of the Beast' 2009 áprilisában jelent meg. A negyedik stúdiólemezük, a 'Blood of the Saints' pedig 2011. július 29-én látott napvilágot Európában.

A 2013-as 'Preachers of the Night' albumuk a német eladási listák első helyére tornászta fel magát - ebből a szempontból a legsikeresebb lemeze az együttesnek. 2015-ben kiadták 6. albumukat, melyet 'Blessed and Possessed' névre kereszteltek.

2 évre rá, 2018-ban kiadták 7. albumukat, a 'The Sacrament of Sin'-t. A rögzítés ezúttal is a svédországi Fascination Street Stúdióban zajlott, a neves producer, Jens Bogren (Arch Enemy, Amon Amarth, Kreator, stb.) közreműködésében. Az új kiadvány megvásárolható 3-lemezes, exkluzív "earbook" változatban is - ebben a pakkban a teljes stúdióalbum mellett helyet kapott egy feldolgozás-lemez és egy nagyzenekari album is. A nagyzenekari lemezen a 'The Sacrament of Sin' dalainak klasszikus zenei változatai szerepelnek; míg a cover-albumon - ami a 'Communio Lupatum' címet viseli - a nemzetközi metal-színtér egyes neves szereplői játsszák a Powerwolf legnagyobb slágereit.

A Powerwolf a 2019-es évben sem pihen: januárban indították útjára az európai The Sacrament Of Sin Tour turnét, melynek keretében felléptek többek közt Franciaországban, Spanyolországban, Oroszországban és az Egyesült Királyságban (az Amaranthe és a Kissin' Dynamite társaságában); továbbá - január 25-én exkluzív koncertet adtak a düsseldorfi Mitsubishi Electric Hall-ban. A nyár folyamán európai fesztivál-turnét rendeznek; novemberben pedig újabb európai turnéra indulnak.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [395. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás