Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

ATLAS ENTITY - végighallgatható a floridai prog-death banda első nagylemeze


2019-06-08

Az Atlas Entity első teljes értékű stúdióalbuma 'Beneath the Cosmic Silence' címmel lát napvilágot, 2019. június 14-én.

A 'Beneath the Cosmic Silence' a projekt 2015-ös, 'Enceladus' című EP-jének a folytatása. A mini-albumot világszerte nagyra méltatták a rajongók és a kritikusok; így meglehetősen nagy volt az érdeklődés az első nagylemez, a 'Beneath the Cosmic Silence' felé. Amire ezúttal is számítani kell: egy "sokszínű, progresszív death metal-élmény, ami melodic death metal, technical death metal és black metal műfajok által ér révbe".

Az Atlas Entity projektben Alex Gallegos multi-instrumentalista / énekes egysíti erejét Samus Paulicelli dobossal, akit olyan bandákból ismerhetünk, mint a Decrepit Birth és a Devin Townsend-projekt. A 'Beneath the Cosmic Silence' borítóját is maga Gallegos készítette, egy USA-beli kalandja során, ahol a természetet fotózta. A felvételek szintén Alex stúdiójában zajlottak, de Samus saját "gyárában" is megfordultak a tagok. A mixer / maszter munkát Grant McFarland és Carson Slovak látta el, a lancasteri Atrium Audio Stúdióban (ők korábban olyan bandákkal dolgoztak együtt, mint a Rivers Of Nihil, az August Burns Red és a Black Crown Initiate). 

Gallegos így nyilatkozott: “A 'Beneath the Cosmic Silence' dalai sok különböző témát felölelnek... sivatagi szellemek, Arizona hegyvidékén elveszett aranyak, stb.. Zenei tekintetben továbbá ez az album kissé eltér az 'Enceladus' lemeztől, amely esetben a fókusz a dal-kompozíciókra esett. Ezúttal a technikásságon van a hangsúly, azonban mégsem nevezném ezt egy "tech-death" albumnak. Szerintem ezeket a dalokat nagyra fogják értékelni az Opeth, az Amorphis, az Agalloch, a Falls Of Rauros, és talán az In Flames rajongói is”.

A tracklista:
01. Adorned In Red
02. In The Shadow Of The Mountain Pt. 1
03. In The Shadow Of The Mountain Pt. 2
04. Murmurs Of Dissent
05. Visions Of Gold
06. Windswept
07. Scorned By The Snow
08. Celestial Noise

A 'Beneath the Cosmic Silence' albumon egy vendég is feltűnik: az Obscura gitárosa, Rafael Trujillo szólózik a 'Celestial Noise' dalban.

Íme a teljes album-stream:


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás