Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Feldolgozás-albumot jelentett be az egykori Altaria / Stargazery basszer Marko Pukkila


2019-04-07

Az Altaria egykori / a Stargazery és a Shadow Tribe jelenlegi basszusgitárosa, Marko Pukkila bejelentette debütáló szólóalbumát.

Pukkila május 10-én adja ki a 'Kiss My Covers' című feldolgozás-albumot, melyen számos legendás zenész jutott vendégszerephez - köztük Vinny Appice, Frankie Banali, Phil Lewis, Keri Kelli, Erik Turner és Rowan Robertson, valamint olyan bandák tagjai, mint a W.A.S.P., a Saigon Kick, a Warrant, a Slash´s Snakepit, a Vince Neil Band, a Britny Fox, a Doro-csapat, a Lillian Axe, a White Lion, a Night Ranger, a Faster Pussycat, a Hanoi Rocks, a Skid Row, a Pennywise, a Bulletboys, a 220 Volt és a Red Dragon Cartel. Ez a lemez egyfajta tribute azon nagyságok számára, akik hatással voltak Pukkila életére és zenei karrierjére, és akikkel a zenész együtt dolgozott munkássága két évtizede alatt.

Marko Pukkila zenei karrierje a 2000-es évben kezdődött - ekkor alapította az Altaria zenekart, melyben egykori Blindside-beli bandatársa, Tony Smedjebacka dobos is részt vett. Az Altariának nem mellesleg tagja volt két legendás gitáros, Jani Liimatainen (Sonata Arctica) és Emppu Vuorinen (Nightwish) is. Négy stúdiólemezük és egy válogatás-albumuk jelent meg az évek során; emellett pedig a Doro-banda és a Sonata Arctica előzenekaraként turnéztak Európa-szerte.

2005-ben Pukkila új bandát alapított, Wicked Outlaw néven - ebben a csapatban részt vett a Dio-banda gitárosa, Rowan Robertson is. Habár a két zenséz több közös dalt is megírt, hivatalos kiadványuk sosem jelent meg.

2009-ben Pukkila összeállt a Europe ex-gitárosával, Kee Marcello-val; a Twisted Sister dobosával, AJ Pero-val és Bob Gilmartin-nal, hogy közösen felvegyenek egy 'Elephant Man' című számot Eric Carr 'Unfinished Business' albumára. Az 'Elephant Man'-t eredetileg a KISS 1992-es 'Revenge' albumára szánták, de Eric csak a dalszöveget tudta megírni, mielőtt 1991 novemberében elhunyt rák következtében...

Pukkila mindemellett számos all-star amerikai tribute-bandában / -albumon részt vett az évek során. Néhány évvel ezelőtt támad az az ötlete, hogy egy teljes album formájában, szólólemezként kiadja eddigi cover-felvételeit. A szóban forgó album mostanra készült el több neves vendég segítségével - 2019. május 10-én pedig meg is jelenhet végre, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Dream Warriors (Dokken)
02. Dr. Feelgood (Mötley Crüe)
03. That Time Of Year (Vinnie Vincent Invasion)
04. Black Diamond (KISS)
05. Nightrain (Guns N' Roses)
06. And The Cradle Will Rock (Van Halen)
07. Tears Are Falling (KISS)
08. Rock N' Roll Children (Dio)
09. November Rain (Guns N' Roses)
10. I Don't Believe In Love (Queensryche)
11. Finish What Ya Started (Van Halen)
12. Just Like Paradise (David Lee Roth)
13. Pour Some Sugar On Me (Def Leppard)
14. Rock And Roll (Led Zeppelin)
15. Late Nights In Voodoo (Buckcherry)

Lentebb meghallgatható két kedvcsináló dal a válogatásról:

Pukkila hivatalos Facebook-oldala itt érhető el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás