Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Idén hamarabb jön a Halloween: június végére várható a BLOODY HAMMERS új albuma!


2019-06-14

A Charlotte-i doom metal / hard rock duó kísérteties világában új fejezet vette kezdetét. Ötödik, 'The Summoning' című albumuk június 26-án jelenik meg, a Napalm Records jóvoltából.

A Bloody Hammers duó ezúttal is egy "ijesztő horror-musicalt" komponált meg, mellyel olyan klasszikus művek előtt kíván fejet hajtani, mint a Let Sleeping Corpses Lie (1974) és a Now The Screaming Starts (1973). A Bloody Hammers horror-soundtrack-je - ahogy azt megszokhattuk - most is számos meglepetést tartogat.

A horror mestere, a banda frontembere, Anders Manga ezúttal is bombasztikus, erőteljes vokálokat produkál felesége, Devallia kísérteties szintetizátor-játékára. "A '70-es évek B-kategóriás thrillerjeinek és horrorfilmjeinek jéghideg nosztalgiája köszön vissza a Bloody Hammers új dalaiban". Az előrendeléseket itt lehet leadni.

És ha mindez még lenne elég a lesújtó hírekből, a banda bemutatott egy vadonatúj videoklipet is, stílszerűen 'Blood' címen.

Anders Manga így nyilatkozott: "Ha visszagondolok, azokra a dolgokra, amik annak idején a legnagyobb hatással voltak rám, akkor egyértelműen a horrorfilm műfaj számít a legjelentősebbnek. Egészen kis gyerekkorom óta ennek megfelelően alakítom zenei gondolkodásom. Annak idején, a nyolcvanas években volt egy Shock Theatre című műsor, amit késő esténként adtak a helyi WGHP csatornán. Abban olyan beteg dolgokat sugároztak, mint a ‘Dr. Phibes Rises Again’ és a ‘Children Shouldn't Play With Dead Things’... Nagyjából ezzel egy időben, a 61-es csatornán ment a metalzenei műsor, amiben Ozzy, Iron Maiden, Alice Cooper és hasonlók nyilatkoztak templomégetésekről és egyéb témákról. Próbáltam magam visszaképzelni ebbe a szép időbe, és megírtam a 'The Summoning' albumot... Az elmém mélyén tehát igyekeztem egyfajta zenei és dalszövegi tribute-ot megformálni eme csodálatos emlékeknek. Amikor a paranoiás felnőttek azt hitték, hogy a gyerekeik agymosáson esnek át, és az erdőben idézik meg a Sátánt... Milyen szép idők is voltak azok!".

Íme a 'The Summoning' borítója és dallistája:

01. Let Sleeping Corpses Lie
02. Now The Screaming Starts
03. The Summoning
04. Fire In The Dark
05. The Beast Is Coming Out
06. Welcome To Darkness
07. Tales That Witness Madness
08. Condemned, The Prisoner
09. From Beyond The Grave
10. Unbreakable

Anders Manga ezúttal is epikus metalzenét komponált, erőteljes hard rock-beütéssel. Emellett nem maradnak el az energikus doom-riffek és a masszív goth-rock témák; na és persze Devallia pszichedelikus billentyű-szólói, melyek által a 'The Summoning' egy kiegyensúlyozott, egyben zeneileg fertőző művé válik.

Az első három ízelítő, a 'Now The Screaming Starts', a 'From Beyond The Grave' és a 'Let SLeeping Corpses Lie' dalok hivatalos klipje - amit a banda saját stúdiója, a Bloody Hammers Films rendezett - itt megtekinthető:

A Bloody Hammers 2016. augusztus 5-én adta ki legutóbbi nagylemezét, ami a 'Lovely Sort of Death' címet viseli. Erről bővebben itt írtunk.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás