Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Nevemore-feldolgozások szerepelnek a PALADIN új mini-albumán


2019-12-06

A Paladin zenekar néhány hónappal első, 'Ascension' című nagylemezének kiadása után most egy új, speciális EP-t jelentett be.

A Paladin egyedi hangzását a '80-as évek thrash és a '90-es évek melodic death metal zenéjére alapozza. Elsőszámú inspirációjuknak nem titkoltan a legendás Nevermore zenekart tartják. A Paladin a 2011-ben feloszlott kult-banda és annak 2017-ben elhunyt frontembere, Warrel Dane előtt rója le tiszteletét új kiadványával is, ami egy 'Anamnesis' című, három-számos, digitális EP, melyen kizárólag Nevermore-feldolgozások kaptak helyet.

Az EP-n szereplő dalokat a Paladin gitáros-énekese, Taylor Washington válogatta össze: "A 'River Dragon' egyértelmű választás volt, mivel ez a Nevermore leginkább felismerhető száma. Emellett szerettem volna rögzíteni egy dalt a 'This Godless Endeavor' lemezről is, mivel ez a kedvenc Nevermore albumon: ebből lett a 'Final Product'. Továbbá egy régebbi dal is fel akartunk tenni a lemezre; egy olyat, amit nem 7 húros gitáron kell előadni: ez a '42147', ami tele van feszes riffekkel és a témája is igazán érdekfeszítő".

Az 'Anamnesis' című EP Dane halálának második évfordulóján, 2019. december 13-án jelenik meg. Az EP lemezborítóját a Nevermore és a Warrel Dane-szólóbanda régi illusztrátora, Travis Smith készítette.

A Paladin zenekart Taylor Washington, az Atlanta-i metal-színtér egyik legnagyobb tehetsége vezeti (ő az Arsis turné-gitárosa). Mellette Alex Parra gitáros, Andy McGraw basszer-vokalista és Nathan McKinney dobos alkotja a felállást, mely azzal a céllal egyesült, hogy "európai ízekkel fűszerezze meg Atlanta metal-szcénáját". Magas vokálokra, nyers gitár-témákra, fülbemászó dallamokra és éles szólókra kell tehát számítani.

A banda a Prosthetic Records-szal kötötte meg első lemezszerződését, aminek értelmében 2019. május 17-én megjelenhetett az első, 'Ascension' című Paladin album, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Awakening
02. Divine Providence
03. Carpe Diem
04. Call Of The Night
05. Black Omen
06. Fall From Grace
07. Bury The Light
08. Shoot For The Sun
09. Vagrant
10. Dawn Of Rebirth
11. Genesis

"Néhány hónapos csúszás után végre bejelenthetjük debütáló, 'Ascension' című albumunkat, ami egy 49 perces, könyörtelen power-thrash támadás. A '80-as évek metalzenéjétől kezdve a modernkori melodic death metal műfaj számtalan stílusjegyéig minden felfedezhető ezen a lemezen. Az első single, a 'Shoot For The Sun' minden bizonnyal az egyik legdurvább nóta az albumon; egyben talán ezt a legnagyobb kihívás előadni élőben, mind vokálok, mind hangszerelés tekintetében. Gyorsan indul, és gyorsan is folytatódik, de vannak bele iszonyatosan jó dallamok és némi MegaMan által inspirált szóló-szekció. A videoklipet nem mellesleg a Mastodon zenekar új stúdiójában forgattuk. Dalszövegek tekintetében pedig az álmaink megvalósításáról van szó. Klisé, de minket ez nem érdekel!".

Októberben megjelent a 'Carpe Diem' című szám hivatalos videoklipje, amit az idei ProgPower Fesztiválon forgattak.

A Paladin május 17-én rendezte meg első lemezbemutató koncertjét; méghozzá a Chicago-i Legions Of Metal Fest színpadán (ahol olyan legendák is felléptek, mint a Liege Lord, a Cirith Ungol és az Eternal Champion). Ezen kívül több észak-amerikai koncertet is lebonyolított a banda a tavasz, a nyár és az ősz folyamán. A jövőbeni koncertekről bővebb infók a banda Facebook-oldalán találhatók.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás