Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

ARDOURS - feldolgozás EP-vel jelentkezik a Tristania énekesnője, Mariangela Demurtas bandája


2020-02-11

A Frontiers kiadó 2019 elején jelentette be az Ardours együttes megalakulását. Az alternatív goth-metal projektet Mariangela Demurtas (Tristania) énekesnő és Kris Laurent producer / multi-instrumentalista alkotja.

Az Ardours eredetileg 2015-ben született Mariangela és Kris hosszú barátságának gyümölcseként. Mindketten aktív résztvevői a szardíniai metal-életnek; habár Mariangela 2006-ban költözött el Olaszországból, hogy a norvég Tristania élére álljon, de az elmúlt évtizedekben is tartotta a kapcsolatot Kri-szel. 2015 végén a két zenész ismét egyesítette erejét - ekkor rakták le új projektjük, az Ardours debütáló, 'Last Place on Earth' című albumának alapjait.

"Amikor beléptem a Tristaniába, a bandának már akkor nagyon erős identitása volt, amihez nekem alkalmazkodnom kellett” - mondta Mariangela. "Ettől függetlenül új és friss dolgokat is belevittem a banda hangzásába, ami szerintem remekül működött is.Nagyon büszke vagyok arra a két albumra, amit a bandával közösen rögzítettem. A Tristania hangzása egyébként sok tekintetben hasonlít az Ardours megszólalására. Nagyon hálás vagyok a csapatnek, hogy ilyen sokat tanulhattam tőlük az évek során; nemrég azonban eljött az idő, amikor azt éreztem, ki kell próbálnom valami újat, valami mást. Egy olyan bandában szerettem volna részt venni, ahol én vagyok az egyedüli énekes; ahol én énekelhetem a szöveget a saját hangommal. Az Ardours egyébként jóval rockosabb, '80-as évek-hatású zenét játszik a Tristaniához képest... egy kis new wave is szorult a hangzásba, mivel jómagam és Kris is szeretjük ezt a műfajt. Amikor úgy döntöttem, részese leszek ennek a projektnek, azt akartam, hogy az expresszió felülmúlja a technikai megoldásokat; ezáltal is egyfajta nosztalgikus feelinget nyújthatok a hallgatóságnak. Valahogy így tudnám jellemezni tehát az Ardours zenéjét; és alig várom már, hogy ti is hallhassátok ezeket a nótákat!".

Mariangela úgy döntött, a Tristania dobosát / dalszerzőjét kéri fel az új projekt felállásának kiteljesítéséhez: Tarald Lie írja tehát az Ardours szövegeit és játssza a dalok dob-témáit. A három muzsikus sajátos stílusának elegye egyfajta speciális rock / metal / goth-mixet eredményezett, melyre az olasz Frontiers kiadó stábja is felkapta a fejét.

"Elküldtem a kezdetleges dalokat a Frontiers-nek, akiknek nagyon tetszett, amit hallottak már a kezdetektől fogva. Nagyon örülünk, hogy ezzel a kiadóval kollaborálhatunk, és velük együtt hozhatunk meg minden egyes döntést eme projektet illetően” - közölte Mariangela.

Az Ardours zenekart különösképpen ajánlják a The Gathering, a Lacuna Coil, a késői érás Tiamat és az Idle Hands rajongóinak.

A 'Last Place on Earth' című album 2019. augusztus 9-én jelent meg, az alább látható borítóval és dallistával:

01. What Else Is There
02. Catabolic
03. Last Place On Earth
04. Design
05. Last Moment
06. The Mist
07. Therefore I Am
08. Truths
09. No One Is Listening
10. Totally

Az első single-dal, a 'Last Moment' lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában, kedvcsinálóképpen a rendeléshez. Szintén lentebb érhető el a 'The Mist' kisfilmje és a 'Truths' című szám audiója.

A 'Last Moment' kapcsán Mariangela elmondta: "Ez a dal a végzet eléréséről szól. Ettől függetlenül egy optimista, pozitív hangvételű dalról van szó - legalább is az album többi számához képest. Arról éneklek, hogy még ebben a borzalmas világban is várhat ránk valami jobb, valami szebb dolog... A kisfilmben megmutatjuk identitásunkat, amiről a közönség megláthatja és meghallhatja, hogyan fejezzük ki magunkat dalszövegileg és zeneileg".

Alább belehallgathatunk az album egyes dalaiba:

Decemberben megjelent a 'Last Moment' és a 'The Mist' című számok mindeddig be nem mutatott, akusztikus változata, valamint a 'Therefore I Am' szöveges videója:

2020. február 28-án az Ardours kiad egy négy-számos feldolgozás EP-t, 'EU4IA' címmel. A Frontiers jóvoltából megjelenő mini-album itt rendelhető elő. A borító és a tracklista így néz ki:

01. Dancing With Tears In My Eyes (Ultravox cover)
02. Ti Sento (Matia Bazar cover)
03. Black On Black (Lisa Dalbello cover)
04. The Riddle (Nik Kershaw cover).

Az Ultravox klasszikus slágerének feldolgozása itt hallgatható meg:


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás