Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

ARDOURS - új akusztikus dalt mutatott be a Tristania énekesnője, Mariangela Demurtas bandája


2019-12-08

A Frontiers kiadó év elején jelentette be az Ardours együttes megalakulását. Az alternatív goth-metal projektet Mariangela Demurtas (Tristania) énekesnő és Kris Laurent producer / multi-instrumentalista alkotja.

Az Ardours eredetileg 2015-ben született Mariangela és Kris hosszú barátságának gyümölcseként. Mindketten aktív résztvevői a szardíniai metal-életnek; habár Mariangela 2006-ban költözött el Olaszországból, hogy a norvég Tristania élére álljon, de az elmúlt évtizedekben is tartotta a kapcsolatot Kri-szel. 2015 végén a két zenész ismét egyesítette erejét - ekkor rakták le új projektjük, az Ardours debütáló, 'Last Place on Earth' című albumának alapjait.

"Amikor beléptem a Tristaniába, a bandának már akkor nagyon erős identitása volt, amihez nekem alkalmazkodnom kellett” - mondta Mariangela. "Ettől függetlenül új és friss dolgokat is belevittem a banda hangzásába, ami szerintem remekül működött is.Nagyon büszke vagyok arra a két albumra, amit a bandával közösen rögzítettem. A Tristania hangzása egyébként sok tekintetben hasonlít az Ardours megszólalására. Nagyon hálás vagyok a csapatnek, hogy ilyen sokat tanulhattam tőlük az évek során; nemrég azonban eljött az idő, amikor azt éreztem, ki kell próbálnom valami újat, valami mást. Egy olyan bandában szerettem volna részt venni, ahol én vagyok az egyedüli énekes; ahol én énekelhetem a szöveget a saját hangommal. Az Ardours egyébként jóval rockosabb, '80-as évek-hatású zenét játszik a Tristaniához képest... egy kis new wave is szorult a hangzásba, mivel jómagam és Kris is szeretjük ezt a műfajt. Amikor úgy döntöttem, részese leszek ennek a projektnek, azt akartam, hogy az expresszió felülmúlja a technikai megoldásokat; ezáltal is egyfajta nosztalgikus feelinget nyújthatok a hallgatóságnak. Valahogy így tudnám jellemezni tehát az Ardours zenéjét; és alig várom már, hogy ti is hallhassátok ezeket a nótákat!".

Mariangela úgy döntött, a Tristania dobosát / dalszerzőjét kéri fel az új projekt felállásának kiteljesítéséhez: Tarald Lie írja tehát az Ardours szövegeit és játssza a dalok dob-témáit. A három muzsikus sajátos stílusának elegye egyfajta speciális rock / metal / goth-mixet eredményezett, melyre az olasz Frontiers kiadó stábja is felkapta a fejét.

"Elküldtem a kezdetleges dalokat a Frontiers-nek, akiknek nagyon tetszett, amit hallottak már a kezdetektől fogva. Nagyon örülünk, hogy ezzel a kiadóval kollaborálhatunk, és velük együtt hozhatunk meg minden egyes döntést eme projektet illetően” - közölte Mariangela.

Az Ardours zenekart különösképpen ajánlják a The Gathering, a Lacuna Coil, a késői érás Tiamat és az Idle Hands rajongóinak.

A 'Last Place on Earth' című album 2019. augusztus 9-én jelent meg, az alább látható borítóval és dallistával:

01. What Else Is There
02. Catabolic
03. Last Place On Earth
04. Design
05. Last Moment
06. The Mist
07. Therefore I Am
08. Truths
09. No One Is Listening
10. Totally

Az első single-dal, a 'Last Moment' lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában, kedvcsinálóképpen a rendeléshez. Szintén lentebb érhető el a 'The Mist' kisfilmje és a 'Truths' című szám audiója.

A 'Last Moment' kapcsán Mariangela elmondta: "Ez a dal a végzet eléréséről szól. Ettől függetlenül egy optimista, pozitív hangvételű dalról van szó - legalább is az album többi számához képest. Arról éneklek, hogy még ebben a borzalmas világban is várhat ránk valami jobb, valami szebb dolog... A kisfilmben megmutatjuk identitásunkat, amiről a közönség megláthatja és meghallhatja, hogyan fejezzük ki magunkat dalszövegileg és zeneileg".

Alább belehallgathatunk az album egyes dalaiba:

Decemberben megjelent a 'Last Moment' című szám mindeddig be nem mutatott, akusztikus változata:


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás