Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [401. rész]


2019-04-14

Egy sikeres all-star metalcsapat debütáló zenéjét hallgatjuk ma.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 401. rész

KILLER BE KILLED - 'Wings Of Feather And Wax'

A Killer Be Killed egy amerikai heavy metal szupergroup, amit 2011-ben alapított a The Dillinger Escape Plan énekese, Greg Puciato, valamint a Soulfly / Cavalera Conspiracy / ex-Sepultura frontember Max Cavalera. A felállásnak tagja a Mastodon basszusgitáros-énekese, Troy Sanders és a Converge dobosa, Ben Koller is. A projekt 2013 végére forrott ki: ekkor jelentették be a banda nevét, és ekkor kötöttek lemezszerződést a Nuclear Blast kiadóval. Debütáló lemezük 2014. május 13-án jelent meg - ebből mostanra közel 15 ezer példány kelt el világszerte.

Max Cavalera korábban így nyilatkozott az új projektről: "Greg éppúgy keresett fel engem, mint ahogy Alex [Newport; Fudge Tunnel] is felkeresett a Nailbomb kapcsán: nagyon-nagyon szerette volna, ha én is csatlakozom az új bandájához. Mondtam neki, hogy nagyon elfoglalt vagyok a Soulfly-jal és a Cavalera Conspiracy-val, így nem szeretnék pluszban vállalni semmit, de éreztem rajta, hogy nagyon kitartó, ezért végül megadtam magam, és azt mondtam: 'Csináljuk, baszd meg!'.
Eleinte csak én és Greg voltunk, később csatlakozott hozzánk Dave Elitch - aki egy kitűnő dobos -; majd Greg felkérte jóbarátját, Troy-t is - így hirtelen összeállt egy kis szuper-group. Rengeteget jammeltünk közösen; az utolsó próbánk nagyon gyilkos volt. Rendkívül ütősek és kemények a dalok - minden dalban éneklünk mind a hárman
".

A zenekar bemutatkozó albuma - melyet Josh Wilbur producerrel [Lamb Of God, Gojira], a Los Angeles-i Fortress Stúdióban vettek fel - 2014. május 12-én jelent meg, a Nuclear Blast Entertainment jóvoltából.

A Killer Be Killed másfél évvel a megalakulást követően mutatkozott be élőben. Az all-star formáció az ausztrál Soundwave XV fesztiválon debütált. A koncertek során Juan Montoya (Monstro, ex-Torche) és Ben Koller (Converge, All Pigs Must Die, Mutoid Man) kísérte a bandát; lévén egyéb elfoglaltságaik miatt nem minden tag tudott részt venni a turnézásban. Koller később hivatalosan is bandataggá vált, miután az eredeti ütős, David Elitch (The Mars Volta) összeveszett az alapítókkal.

Habár Cavalera már 2016-ban bejelentette, hogy tervben van a második Killer Be Killed album, 2018-ban pedig a banda minden tagja megerősítette, hogy a Soufly Phoenix-i stúdiójában írják az új nótákat, egyelőre nem tudni semmit az all-star csapat következő megmozdulásáról (eleinte 2019-re ígérték az új lemezt, de egyelőre várat magára a bejelentés).

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás