Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

5 év után új albummal tér vissza a SLOUGH FEG - itt a 'New Organon' címadó dala!


2019-05-11

A Slough Feg 10. nagylemeze 'New Organon' címmel jelenik meg a Cruz Del Sur Music kiadó jóvoltából, 2019. június 14-én.

Nem az volt a célunk, hogy szimplán egy új albumot dobjunk piacra" - kezdi mondandóját a Slough Feg énekes-gitárosa, Mike Scalzi. “Sokszor elmondtam már, hogy mi nem azért gyártunk albumokat, hogy bővítsük a diszkográfiánkat - habár tulajdonképpen mégis ez történik... Egyszerűen csak megírunk néhány új dalt, és kiválogatjuk közülük a legjobbakat”.

A banda új, 'New Organon' című albumán mutatkozik be az új dobos, Jeff Griffin (aki John Dust-tal közösen dobota fel az új dalokat), aki Scalzi-t, valamint Angelo Tringali gitárost és Adrian Maestas basszert kíséri játékával.

A 'New Organon' "egy újabb remekmű Amerika egyik legegyedibb metalbandájától, ami az évek során olyan klasszikus, Thin Lizzy-hatásokkal erősen felszerelt proto-metal albumot tett le az asztalra, mint az 'Atavism' (2005), a 'Hardworlder' (2007) és a 'The Animal Spirits' (2010)".

A 2014-es 'Digital Resistance' album megjelenése óta a Slough Feg három nagyobb európai és több kisebb észak-amerikai turnét bonyolított le - ezidő alatt sem pihentek a tagok, de - Scalzi bevallása szerint - "a való élet a Slough Feg útjába állt"... Meg kellett bizonyosodni arról, hogy továbbra is ég a bandán belüli vágy, még kilenc stúdióalbum után is.

Sok témát és ötletet a kukába dobtunk - sőt, volt olyan nóta is, amin hónapokig dolgoztunk, de aztán mégis a szemetesben végezte, mivel végül már untatott minket...” - folytatta Scalzi. “Az új nótáknak izgalmasaknak kell lenniük, mert különben értelme sincs felvenni őket. Sok témák tehát kidobtunk, de újabbakat ötlöttünk ki. Néha komolyan őszintének kell lenned önmagaddal és a bandatársaiddal szemben, és be kell vallanod, ha egy adott téma nem működik. Így tehát csak azokat az ötleteket tartottuk meg, ami hónapok múltán is izgalmasan hangzott”.

A 'New Organon' koncepcióját egy 1620-ban kiadott könyv ihlette. Francis Bacon ekkor írta azonos című regényét, amit Arisztotelész 2000 évvel ezelőtti tanításaira alapozott. “Ezek a dalszövegek új köntösben tüntetik fel a tudományos felfedezések korát" - jegyezte meg Scalzi, aki maga is filozófia-professzor egy kaliforniai egyetemen. “Bacon és társai szerint Arisztotelész tanításai hosszú korszakokon keresztül stagnáltak - át a középkoron és a reneszánszon; ezért volt szükség arra, hogy új köntöst adjanak a dolgoknak. Az ‘Organon’ egy tudomány "műszerre" utal - művészibb szavakkal szólva: egy "szervre", ami a tudományos forradalom jelképe lett. Az új dalok tehát tele vannak filozófikus elmélkedésekkel, melyeket jómagam írtam professzori munkáim során”.

A tracklista:
01. Headhunter
02. Discourse On Equality
03. The Apology
04. Being And Nothingness
05. New Organon
06. Sword Of Machiavelli
07. Uncanny
08. Coming Of Age In The Milky Way
09. Exegesis/Tragic Hooligan
10. The Cynic

A lemez címadó dala lentebb meghallgatható.

A 'New Organon' promóciója keretében a Slough Feg amerikai turnét bonyolít le, a Sanhedrin együttes társaságában, május végén / június elején. Bővebb infók a körútról és az új albumról: www.sloughfeg.com


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás