Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SKELATOR - 'Cyber Metal' címmel jelenik meg a veterán amerikai heavy-speed banda ötödik nagylemeze


2019-04-17

A Skelator a Gates Of Hell Records-szal kötött szerződést ötödik albumára. A 'Cyber Metal' Európában június 14-én, Észak-Amerikában pedig június 21-én jelenik meg.

Az 1998-ban alakult Skelator immáron két évtizede tartja a magasban a "true metal" műfaj zászlaját. A zenekart Jason Conde-Houston énekes vezeti - többek között az ő egyedülálló, "sztratoszferikus" hang-skálája keltette fel a Slough Feg vezére, Mike Scalzi figyelmét is, aki rögtön beajánlotta a csapatot a Cruz Del Sur Music / Gates Of Hell kiadó tulajdonosának, Enrico Leccesének. A szerződés azonnal megköttetett: a két fél közösen dobja idén nyáron piacra az új, 'Cyber Metal' című albumot. 

A 'Cyber Metal' megalkotása egy hosszas folyamat volt. Nem csak a dalszerzésről és a stúdiózásról van szó, hanem a megfelelő felállás összeállításáról is” - nyilatkozta Conde-Houston. “2016-ban láttunk neki a dalok megírásának, de azóta történt két komolyabb malőr is... Először is találnunk kellett egy új basszusgitárost, ami nem volt kis idő... ennek következtében is egy darabig szüneteltettük a komponálást. Szerencsére 2017-ben "ráleltünk" Darin Wall-ra, akinek révén sikerült megszilárdítanunk a felállást. Az ő játéka tökéletesen passzol Pat Seick "rock-bomba" stílusú dob-témáihoz, és általa Robbie Houston és Rob Steinway gitárosok is remek harmóniába csöppentek - legalább is ami a jellegzetes riffeket illeti. Mindenféle hezitálás nélkül mondhatom, hogy ez a jelenlegi Skelator-felállás az eddigi legütősebb, legegységesebb!”.

A 'Cyber Metal' albumon a banda a klasszikus német power metal zenét (Grave Digger, Primal Fear) ötvözi olyan legendás heavy metal bandák hatásával, mint a Judas Priest és a Riot. A végeredmény pedig egy "éles vokálokkal, magasan szárnyaló gitárszólókkal, mennydörgés-szerű basszus- és dob-témákkal és extra dózisú billentyű-játékkal teli" album lett. 

A 'Cyber Metal' felvételei 2018 folyamán zajlottak le, több különböző stúdióban. A dobokat a washingtoni Hangar 12-ban, a vokálokat a vancouveri Rain City Recorders Stúdióban, gitár-témákat pedig Houston és Steinway saját stúdiójában vették fel. "Hosszú és kegyetlen volt a folyamat, de megérte, mivel most itt van a kezünkben a valahavolt legjobb hangzású Skelator-lemez” - tette hozzá Conde-Houston. 

Dalszövegek tekintetében a Skelator egyetlen szabályt követ: "Nem lehet szó kardokról, kivéve ha azok lézer kardok...". “Gyerekként a '80-as évekbeli filmek és képregények voltak ránk a legnagyobb hatással. Az olyan dalok, mint az ‘Akira’, a ‘Highlander’ és a ‘Seven Scars’ kétségkívül ezen éra ihletésének végtermékei... Ugyanakkor ezek a nóták valódi himnuszok, és többek közt arról is szó van, milyen jó érzés "true metal" zenét játszani!”.

A tracklista:
01. Cyber Samurai
02. Cast Iron
03. The Hammer
04. Highlander
05. Akira
06. Erlkönig
07. Seven Scars
08. Psychic Silver Wheels

Hamarosan közzéteszik az album első ízelítőit, további részleteit...


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás