Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [402. rész]


2019-04-17

Töltsük újra a fegyvereket...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 402. rész

CORNERSTONE - 'Reload'

A Cornerstone egy 1999-ben alakult, dán hard rock / progresszív metal banda, amit a Royal Hunt, a Pretty Maids, a Malmsteen-banda, a Wuthering Heights és a White Lion egykori tagjai alapítottak. Zenei tekintetben egy küülönleges elegyről van szó: a banda sokszínű, de dallamos hard rock zenét játszik, progresszív / melodic metalista ízekkel megfűszerezve. Stílus-palettájuk a Rainbow-tól a Dream Theater-ig terjed.

A zenekarban a Malmsteen-, a Schenker-banda, a Rainbow és a Tank egykori énekese, Doogie White vokálozik, valamint a Royal Hunt-os Steen Mogensen basszusgitáros és Allan Sørensen (Pretty Maids) dobos játszik, Kasper Damgaard gitáros (Kings Of Rock, ex-White Lion) és Rune S. Brink billentyűs (ex-Wuthering Heights) mellett.

A Cornerstone első albuma 'Arrival' címmel jelent meg 2000-ben. Két évvel később látott napvilágot a 'Human Stain', amit mind a rajongók, mind a sajtó nagyra méltatott. Ezen felbuzdulva a banda egy évvel később ki is adta harmadik, 'Once upon Our Yesterdays' című stúdióalbumát. 2005-ben egy dupla koncertlemezt adtak ki, 'In Concert' címmel - ezen válogatott felvételek szerepeltek a 2005 január-februári európai turnéról, egy hivatalos videoklip mellett, amit a 'Some People Fly' című számhoz forgattak. 2006-ban továbbá megjelent egy box-szett a Cornerstone neve mellett - ebben a bandának mindhárom addig nagylemeze helyett kapott. 2007-ben elkészült és megjelent a negyedik, egyben utolsó stúdióalbum, a 'Two Tales of One Tomorrow'.

Doogie White énekest 2008-ban vették be a legendás Tank zenekarba; ezáltal pedig a Cornerstone is leállt működésével. Habár hivatalosan sosem oszlottak fel, immáron egy évtizede nem adnak hírt a tagok a bandáról.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás