Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [403. rész]


2019-04-21

Lazulás a hosszú hétvégére...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 403. rész

TWELVE FOOT NINJA - 'Mother Sky'

A Twelve Foot Ninja egy ausztrál heavy / progresszív / funk metal banda, ami 2012-ben adta ki debütáló albumát, a 'Silent Machine'-t. A zenekart Kin (ének), Russ (dobok), Stevic (gitár), Damon (basszusgitár) és Rohan (gitár) alkotja. A 2014-es, amerikai Revolver díjátadón elnyerték a 'Legnagyobb tehetségnek' járó elismerést; ezt megelőzően pedig két hallgatói szavazáson is elsők lettek a SiriusXM Rádió Liquid Metal másorában. A Twelve Foot Ninja egyébként világrekordot is döntött; lévén övék volt a legnagyobb, rajongók által finanszírozott költségvetés (amiből videoklipet forgattak). Első európai headliner turnéjukat 2017 áprilisában bonyolították le, többnyire teltházas koncertekkel.

Debütáló albumuk megjelenését megelőzően két EP-t is kiadtak. Az első, a 'New Dawn' 2008-ban jelent meg. Az ezen a lemezen szereplő 'Dark Passenger' dal díjnyertes lett Ausztráliában; és már ekkor felléphettek a rangos, Sydney-beli Come Together fesztiválon. A második EP, a 'Smoke Bomb' 2010 novemberében látott napvilágot - ennek producere a banda gitárosa, Steve "Stevic" Mackay volt; hangmérnöke / mixere pedig Hadyn Buxton (Trial Kennedy, Jonesez, Blueline Medic, Dukes Of Windsor, Felix Riebl). A hanganyah maszterizálását továbbá a legendás Howie Weinberg (Deftones, Nirvana, Jeff Buckley) végezte el, a new yorki Masterdisk Stúdióban. Vendégként ez utóbbi albumon Bär McKinnon (Mr. Bungle) szaxofonos és Ollie McGill (Cat Empire) billentyűs szerepelt.

A zenekar bemutatkozó nagylemeze, a 'Silent Machine' 2012 novemberében jelent meg. Az első hivatalos single, a 'Mother Sky' pedig már augusztus végén napvilágot látott a hozzá tartozó videoklippel együtt, amit a Triple J csatorna mutatott be. A második kislemez-nóta, a 'Coming For You' 2012. november 2-án debütált. Nem mellesleg a nagylemez minden egyes dalát képregény formájában illusztrálta a brit Keith Draws; méghozzá a bandát is megihletett, apokaliptikus ninja-történt alapján (ez a képregény egy 72 oldalas könyv formájában jelent meg később).

2013 elején a Twelve Foot Ninja lebonyolította első headliner ausztrál turnéját, ami nem mellesleg teltházas esemény volt. Ezután leszerveztek egy crowdfunding-kampányt, amivel 'Ain't That A Bitch' című számuk videoklipjének forgatását kívánták finanszírozni. 2013 őszén a csapat először turnézott Európában, majd Észak-Amerikában. Első "tengerentúli" koncertjüket a londoni Camden Barfly színpadán bonyolították le, természetesen teltház előtt. Felléptek továbbá a kölni Euroblast fesztiválon, ahol egyébkén több merchandise-terméket adtak el, mint maga a headliner banda, a Meshuggah. Az USA / Kanada-turnén már a Periphery előzenekaraként vettek részt.

2014 májusában a Twelve Foot Ninja ismét visszatért Észak-Amerikába - ezúttal már főbandaként. Felléptek többek közt a Rock on the Range, a Carolina Rebellion, a Welcome To Rockville és a Rocklahoma fesztiválokon is. Júliusban Észak-Amerikában is megjelent a 'Coming For You' single, ahol egészen a 45- helyig jutott az Active Rock toplistán. A dal klipje rövid időn belül több mint 2 millió megtekintést számlált a YouTube-on; maga a zenekar csatornája pedig ekkor már 10 milliós streammel bírt. A banda 2014 októbere és decembere között ismét az USA-ban turnézott, az In This Moment előzenekaraként.

2015 novemberében a Twelve Foot Ninja bejelentette, hogy készülőben a második album; egyúttal be is mutattak egy új dalt, 'One Hand Killing' címen (amihez később videoklip is készült). Az új stúdiólemezt ismét egy rajongói költségfedező PledgeMusic-kampánnyal finanszírozták. Zenei tekintetben a második album némileg kísérletezősebb, mint a 'Silent Machine', "de az erős riffek megmaradtak". Az új lemez az 'Outlier' címet kapta - 2016. augusztusában jelent meg, szeptemberben pedig már fel is került az első helyre az ausztrál 'Független zenei albumok' listáján; továbbá második lett az ARIA chart-on. Az 'Outlier' Amerikában a 15. helyen végzett a Billboard 'Alternative Rock' listáján, és harmadik lett a Heatseeker chart-on. Azév végén a zenekar a Disturbed előzenekaraként turnézott Ausztráliában.

2017 a Twelve Foot Ninja először turnézott Európában, mint headliner banda. A 7 brit koncertből 5 teltházas volt, de szintén több teltházas koncertet adtak Hollandiában, Németországban, Svájcban, Csehországban, Spanyolországban és Olaszországban is. 2017 júliusában a Monsoon turné keretében bejárták Indiát és Nepált is.

Egy hosszabb szünetet követően a banda 2018 novemberében jelentette be, hogy nekiláttak a harmadik nagylemez megírásának. Erről bővebb infók hamarosan...

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás