Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Új szólóalbumot jelentett be Alberto Rigoni basszer-virtuóz


2020-01-15

A szóló-előadóként, a Bad As vezéreként, a Vivaldi Metal Project producereként, a Bassists Alliance Project és a Twinspirits alapítójaként ismert, olasz basszer új lemezt rögzített.

Mint most kiderült, Rigoni következő szólóalbuma 'Odd Times' címmel jelenik meg 2020 nyarán. Az új lemez elsőszámú vendége a legendás dobos, Marco Minnemann. Hamarosan bejelentik a további vendégszereplők nevét is...

Rigoni egy rajongói költségfedező kampányt indított az új album stúdiós munkálatai érdekében - erről bővebb infók itt érhetők el.

A zenész friss közleménye így szól: "Kedves barátaim! Először is (egy kicsit megkésve) szeretnék nektek és családjaitoknak boldog 2020-as esztendőt kívánni! Miután a tavalyi évben véget ért egy misztikus zenei kaland, úgy döntöttem megírok egy újabb, progresszív stílusú szólóalbumot (a sorban a kilencediket). 'Odd Times' lesz a címe, és ez mindent el is mond róla... többek közt azért, mert egy legendás dobos, Marco Minnemann (The Aristocrats) vendégszerepel rajta. Egyébként trióban rögzítjük ezt a lemezt - a gitáros nevét hamarosan megtudjátok... Hálás köszönet mindenkinek, aki támogat engem! "Love and prog on!".

Rigoni 2008 és 2019 között nyolc szólóalbumot adott ki. Az olasz basszusgitáros / dalszerző tavaly egy 'Prog Injection' című, instrumentális heavy / prog-metal albummal jelentkezett, melyet a világhírű dobos, Thomas Lang (Peter Gabriel, Paul Gilbert, Glenn Hughes, stb.), valamint Alessandro Bertoni billentyűs (Ric Fierabracci, Craig Blundell, Brett Garsed, stb.) közreműködésében vett fel. Az egyik új dalban vendégként kapott szerepet Jeff Hughell, a Six Feet Under, a Vile és a Brain Drill vituóz basszerosa is.

Alberto elmondta: “Ismét igyekeztem új szinteket elérni basszusgitár-játékommal és komponálási stílusom tekintetében. Thomas és Alessandro segítségével pedig (szerintem) ez sikerült is: előállítottunk egy igazán egyedi hangzást a heavy-prog világában!”.

Thomas Lang hozzátette: “Ez az album egy nyers, riff-központú, progresszív instrumentális anyag, amit a '70-es évek klasszikus prog zenéje és a 21. század rock / metal muzikája inspirált. A stílusok eme fúziója egy igazán izgalmas kombinációt alkot - jómagam is elmondhatatlanul élveztem előadni ezeket a ritmusokat. Arról nem is beszélve, hogy tele van ez a lemez különleges, csavaros basszus-riffekkel, izmos ütemekkel és álomszerű billentyű-témákkal... valamint erős egyéniséggel és attitűddel”.

A 'Prog Injection' 2019. június 7-én látott napvilágot, fizikai és digitális változatokban. A rendeléseket itt lehet leadni (dedikált példányok is elérhetők).

A tracklista:
01. XYX
02. Metal Injection
03. Blood Shuga
04. Death Stick
05. Omega
06. Liquid
07. Low And Disorder
08. Iron Moon

A 'Blood Shuga' című tétel itt hallgatható meg:

Itt elérhető a 'Low And Disorder' című szám is:


Új szólóalbumot jelentett be Alberto Rigoni basszer-virtuóz
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás