Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Debütáló szólólemeze kiadására készül a HAKEN gitárosa, Richard Henshall


2019-05-01

Napjaink prog-metal színterének egyik legkiemelkedőbb zenekara, a Haken alapítója / gitárosa, Richard Henshall hamarosan kiadja első önálló lemezét.

Henshall-t a Haken mellett olyan világhírű progresszív rock / metalbandák gitárosaként ismerhetjük, mint a Nova Collective és a Mike Portnoy-féle Shattered Fortress. A Strandberg Guitars által szponzorált zenész most bejelentette debütáló szólóalbumát, ami a 'The Cocoon' címet kapta.

A nyolc tételből álló 'The Cocoon' egy változatos zenei kollekció, ami egyaránt tartalmaz "sokszínű, poliritmikus témákat, ízes minimalista szólamokat, és mindent, ami e két fogalom között megtalálható". Az album alapját természetesen Henshall jellegzetes gitár- és billentyű-játéka biztosítja, de a hallgatók most előszöür hallhatják énekelni is a művészt! Mellette Conner Green (Haken) basszusgitáros és Matthew Lynch (Cynic, Nova Collective) dobos alkotja a zenekari magot, de vendégként feltűnik a dalokban néhány vérbeli legenda is, mint például Jordan Rudess, Marco Sfogli, David Maxim Micic, Adam Carrillo jazz-szaxofonos, Ben Levin (Bent Knee), Jessica Kion és Chris Baum.

Megalkotni ezt az albumot, egy igazán kimerítő, de egyben felszabadító élmény volt. A munkálatok révén még jómagam is rendkívül izgalmas, új ötletekkel gazdagodtam. Mind dalszerzői, mind zenészi szempontból sokat fejlődtem, és lehetőségem adódott minden eddiginél mélyebben belemerülni a dolgokba - konkrétan az elektronikus, a jazz és a metalzenébe. A 'The Cocoon' album zeneisége tökéletesen tükrözi ízlésemet, hatásaimat és gyökereimet, és általában véve az egész életemet” - nyilatkozta Henshall.

A 'The Cocoon' július 26-án jelenik meg. Hamarosan jönnek a további részletek, első ízelítők...


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás