Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [407. rész]


2019-05-05

Vidám kocsmazene erre a borongós hétvégére...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 407. rész

THE RUMJACKS - 'The Pot & Kettle'

A The Rumjacks egy ausztrál punk rock / kelta punk / folk-rock zenekar, amely 2008-ban alakult, Sydney-ben. Az alapító tagok: Frankie McLaughlin énekes és a basszusgitáros Johnny McKelvey, valamint a később csatlakozók: Gabriel Whitbourne gitáros, Anthony Matters dobos és Adam Kenny (banjo, mandolin és bouzouki). Napjainkra az egyik legnépszerűbb ausztrál kelta kocsma-rockzenekarrá váltak. Ír és skót folk rock, valamint punk rock keveredik dalaikban. Fergeteges koncertjeiknek köszönhetően a műfaj egyik leggyorsabban felfutott zenekarának számítanak.

A banda első lemeze, a 'Hung, Drawn & Portered' című EP 2009-ben jelent meg. Szintén ebben az évben adták ki a második mini-albumot, a 'Sound as a Pound'-ot. A Rumjacks már ekkor komoly ausztrál rajongótáborral rendelkezett, köszönhetően a folyamatos turnézásnak és az energikus, intenzív hangulatú fellépéseknek. Épp ezek a hazai sikerek vezettek a későbbi, nemzetközi elismertséghez - felfigyeltek rájuk többek közt olyan legendás bandák, mint a U.K. Subs, a GBH és a Gogol Bordello is.

Néhány tagcserét követően a Rumjacks megszilárdította felállását, amit McLaughlin, McKelvey, Matters, Whitbourne és Kenny alkot. Ez a line-up három, nagy elismerésnek örvendő stúdióalbumot ['Gangs of New Holland' (2010), 'Sober and Godless' (2015), 'Sleeping Rough'(2016)] rögzített és adott ki, mielőtt Anthony kilépett a bandából (a teletházas, 2016-os európai turnét követően).

Világszerte 2011-ben váltak igazán elismertté, köszönhetően az 'An Irish Pub Song' című dal videoklipjének, amit minddeddig közel 40 milliószor néztek meg a YouTube-on. Ezután Európában még az ausztrál sikereknél is nagyobb népszerűséget értek el - ettől függetlenül azonban hazájukban továbbra is rendre teltházas bulikat adnak.

Aktuális stúdiólemezük, a 'Saints Preserve Us' 2018-ban jelent meg. Lemezeiket többnyire a FOUR FOUR kiadó jelenteti meg. Magyarországon eddig kétszer játszottak, 2017-ben és 2018-ban, a Dürer Kertben, a Jolly Jockers és Green Spirit zenekarokkal együtt.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás