Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Közös albumot rögzített Mark Zonder és Gary Wehrkamp - itt az új klip, az 'If It's Real'!


2019-05-08

A Zonder/Wehrkamp (azaz a ZW Band) - amit Mark Zonder dobos és Gary Wehrkamp multi-instrumentalista / énekes alkot - bejelentette első teljes albumát.

Zonder és Wehrkamp évtizedek zenél együtt - többek közt olyan legendás bandáknak voltak a tagjai, mint a Warlord, a Shadow Gallery, az Amaran's Plight és a Fates Warning. Gary Wehrkamp gitáros és Mark Zonder dobos most ismét összeállt, hogy "új fényben térképezze fel a sötétséget", új bandájuk, a Zonder/Wehrkamp színeiben.

Az elmúlt két évtizedben Zonder és Wehrkamp közösen közel 100 dalt írt meg különböző projektek számára; illetve együtt turnéztak Zonder kultikus bandája, a Warlord színeiben. Nemrég felkereste őket egy metalzenei lemezkiadó, azzal a szándékkal, hogy alkossanak egy "hangulatos, kevésbé tradícionális prog-metal albumot"; ők pedig rögtön kaptak is az alkalmon. Habár a kiadó pénzügyi helyzete nem volt valami fényes, a két muzsikus új műve mégis kiforrott az elmúlt öt esztendő során (Zonder és Wehrkamp utoljára 2014-ben turnézott együtt).

A két zenész új kollaborációja egy 'If It’s Real' című album formájában valósult meg. Ezen a lemezen "dallamos, álomszerű és filozofikus zenei, témák hallhatók, magas fokú érzelmi intenzitással, progresszív hard rock stílusban előadva".

Az 'If It’s Real' album 2019. május 25-én jelenik meg különféle változatban. Az előrendelésről bővebb infókat itt lehet találni.

A tracklista:
01. I Can’t Believe
02. If It’s Real
03. I’d Do Anything
04. Last Place
05. Two Years
06. Where Are The Children Going?
07. Too Late
08. The Next Big Thing
09. It’s Not The End
10. Goodnight

Koncepció tekintetében ez az album főként az emberi elme mélységeivel, szorongással és negatív gondolokkal foglalkozik; pontosabban azok kompenzálásával foglalkozik. A központi mottó a következő: "midenki képes megtalálni a hitét; ehhez pedig nem is kell sokat tenni; csak mélyen önmagunkba nézni". “Ezen az albumon az emberi elmeállapotot térképezzük fel, egy váltakozó intenzitású, érzelmi hullámvasút révén. Fájdalmas bukásokból indulunk és eljutunk a reménnyel teli fényig” - nyilatkozta Wehrkamp.

Az album zeneisége kapcsán Wehrkamp hozzátette: “Ez az album nem azért született, mert mindenképpen alkotnunk kellett valamit közösen. Annál inkább: szerettünk volna kihívásokat állítani magunk elé, egyben kilépni saját komfort-zónánkból, és minden hallgatót arra késztetni, hogy tegyék ugyanezt. Ez a lemez főként a ki- és visszatekintésről, a felfedezésről szól. Szeretettel meghívjuk rajongóinkat erre az izgalmas kalandra!”.

Az első single-dal, a lemez címadó dala lentebb elérhető hivatalos klip formájában. Erről Wehrkamp így nyilatkozott: "Az 'If It's Real' dal volt az, ahonnan ez az egész elindult. Egy dalszövegileg sötét nótátról van szó; ezért szerettük volna, ha a videó is ezt az érzést kelti a nézőben. Egyébként a klip provokatív képvilágát sokan minden bizonnyal nyugtalanítónak találják, de szerintem könnyen fel lehet fedezni benne a magas fokú kreativitást. Paul Dworakivsky rendező fantasztikus munkát végzett".

Alább megtekinthető a 'Two Years' dal "slideshow" videója is, amibből képek révén megismerhetjük Zonder és Wehrkamp közös múltját:


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás