Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [409. rész]


2019-05-11

Napjaink egyik legnevesebb és legsikeresebb görög rockbandáját hallgatjuk ma.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 409. rész

1000MODS - 'Electric Carve'

A 1000mods egy 2006-ban alakult, görög stoner rock csapat. A zenekar Chiliomodi városából származik - innen ered a nevük is: a görög "chillia" szó magyar jelentése "ezer / 1000". Zenei tekintetben elsődleges hatásaik közt emlegetik a Kyuss-t, az MC5-ot, a Colour Haze-t és a Black Sabbath-ot. Dalaikban a '70-es és a '90-es évek rockzenéje vegyül - egyaránt rájuk aggatható a retro-rock, a doom rock, fuzz-rock, a heavy rock, space-rock, sőt a grunge és az alternatív jelző.

"Keményebb az életnél, pszichedelikus, kísértetiesen dallamos és fertőzően addiktív" - így jellemzi saját zenéjét a 1000mods zenekar, ami füstös görög pince-klubokból nőtte ki magát szalonképes aréna-bandává a 2000-es évek közepén. Sok kritikus szerint a 1000mods az elmúlt évtized egyik legsikeresebb görög rockbandája.

2011 szeptemberében jelent meg bemutatkozó nagylemezük, a 'Super Van Vacation', ami immáron klasszikusnak számít az európai heavy rock-színtéren, valamint a görög rock-szcénán, ami sokak szerint ez a lemez változtatott meg örökre. "Bandák és rajongók jönnek és mennek, de a 1000mods mindig a saját álmai követi, erőteljesen kiáll magáért és komoly mértékben hatással van egy zenész-generációra".

Második stúdióalbumuk, a 'Vultures' (2014) a 'Super Van Vacation' örökségét vitte tovább - ezen az albumon hallhatók a banda "legfeszesebb groove-jai", és itt csiszolódott véglegesre a jellegzetes 1000mods-hangzás. A megjelenést követően még több rajongóra tettek szert, és még nagyobb fesztiválokon álltak színpadra - alapvetően meghatározó erővé váltak a nemzetközi heavy rock-színtéren.

Következő nagylemezük, a 'Repeated Exposure to...' (2016) szintén mesterműnek számít: Az aktuális album a világ minden táján 2016. szeptember 26-án jelent meg, CD-n és digitális változatban, az Ouga Booga & the Mighty Oug Recordings jóvoltából. Ezt az anyagot George Leodis producerrel rögzítette a banda, a korintoszi Wreck It Sound Stúdióban. Az album hanganyagát a világhírű Brad Boatright (Sleep, Toxic Holocaust, Nails, stb.) keverte, a portlandi Audiosiege Stúdióban.

Többek közt Boatright-nak is köszönhető, hogy az 1000mods a 2010-es évek második felére betört az amerikai és a keleti piacra is. Az USA-ban és Kanadában lebonyolítottak egy 35 állomásból álló turnét, majd átturnézták Közép- és Dél-Amerikát, 2019 áprilisában pedig körbejárták Ausztráliát is.

Jelenleg új nagylemez van készülőben!

Bővebb infók a zenekarról: www.1000mods.com

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás