Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [410. rész]


2019-05-15

Tradícionális metalzene a huszadik századból...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 410. rész

CAULDRON - 'Chained Up In Chains'

A Cauldron egy kanadai heavy / power metal együttes. 2006-ban alakultak Torontóban, a Goat Horn zenekar feloszlását követően. Lemezeiket az Earache Records és a The End kiadó jelenteti meg. A banda felállását Jason Decay énekes-basszusgitáros, Ian Chains gitáros és Myles Deck dobos alkotja.

Kevesebb mint egy évvel a Cauldron megalakulása után megjelent az első EP, az 'Into the Cauldron', amit a német New Iron Age / Iron Kodex Records gondoz. A mini-lemez meglehetősen pozitív fogadtatásban részesült világszerte, és már ekkoriban többször is körbeturnézta a banda Kanadát. 2008-ban leigazolta őket az Earache Records, és megkezdődtek az első nagylemez felvételei. Az eredeti dobos, Al Artillery ezután kilépett a csapatból, hogy a Toxic Holocaust-hoz csatlakozzon - helyét Steelrider, a Goat Horn ütőse töltötte be. Később őt is leváltotta a Kill Cheerleader / Zuku / Crystal Castles dobos Chris Rites. A Cauldron első nagylemeze, a 'Chained to the Nite' 2009 áprilisában jelent meg. A lemezbemutató turné keretében a banda az Egyesült Királyságot is bejárta; méghozzá a Wolf zenekar társaságában.

A 'Chained to the Nite' megjelenése után újabb dobos-váltás történt: Steelrider helyét Chris Stephenson (Aggressor) vette át. A 2010-es év nagy részét turnézással, valamint második stúdióalbumuk, a 'Burning Fortune' munkálataival töltötték. Ez a lemez 2011. február 14-én jelent meg. Azév decemberében Chris Stephenson távozott a zenekarból . helyét pedig ismét Chris Rites vette át. Ezzel a fellállással készült el a harmadik nagylemez, a 'Tomorrow's Lost', amit 2012. október 8-án dobott piacra az Earache Records (de még ezt megelőzően ismét dobost cseréltek: Myles Deck lett az új ütős.

Egy hosszabb szünetet követően, 2016 januárjában megjelent a negyedik sorlemez, az 'In Ruin', amit a patinás Loudwire magazin olvasói rögtön "a hónap legjobb albumának" választottak. Egy hónappal később a banda éppen Észak-Amerikában turnézott, amikor is - egy Texas állambeli országúton - történt egy súlyos közúti baleset [erről bővebben itt írtunk], melyben mindhárom tag megsérült (a frontember Chains a legsúlyosabban). A felépülés és a visszatérés leszervezése hat hónapig tartott, de ezután megújult erővel tért vissza a trió.

Következő nagylemezük, a 'New Gods' 2018. szeptember 7-én jelent meg, Észak-Ameirkában a The End Records, Európában pedig a Dissonance Productions jóvoltából. A 'New Gods' a csapat ötödik nagylemeze, egyben - dalszerzői munka és dallamok tekintetében - a legerősebb, legkiválóbb produkcióval felszerelt.

"A dalszerzéshez mindig is prioritásként álltunk. Jómagam ennek megfelelően mindig is magabiztosabbnak éreztem magam dalszerzőként, mint "zenészként"; és most először szerintem sikerült is kidolgoznunk a dalaink leginkább passzoló hangzást. Fájdalmakat átélve, kitartóan követtük elképzeléseinket - semmi nem állhatott az utunkba. Márpedig az utóbbi években igencsak kemény időszakot élt át a banda: az 'In Ruin' turnéja közben volt egy majdnem halálos balesetünk, és ettől függetlenül is történtek velünk egyéb magánéleti szerencsétlenségek. És még ilyen nagy küzdelmek közepette is sikerült egy igazán erős anyagot alkotnunk. Nagyon büszke vagyok erre a lemezre; a testemet és az elmémet 100%-ban elégedettség tölti el. Ez egy sötét, kemény és AOR-os értelemben dallamos lemez; de ami a legfontosabb, az az, hogy totálisan Cauldron-feelingű. Ennél közelebb még soha nem is álltunk önmagunkhoz!" - nyilatkozta a frontember, Jason Decay.

Ian Chains hozzátette: "Nagyon büszke vagyok a dalszerzői munkára, a performanszokra és a produkcióra is - tulajdonképpen sosem voltunk még ilyen magabiztosak egy album kiválóságát illetően, mint jelen esetben. Alapvetően már az 'In Ruin' megjelenése után nekiláttunk a munkálatoknak; így bátran mondhatom, hogy ezen az albumon intenzíven érezhető fejlődésünk minden egyes apró és nagyobb lépése. Biztos vagyok benne, hogy azok az emberek, akik szerették az előző lemezt, az még jobban imádni fogja ezt az új anyagot!".

A Cauldron a 'New Gods' album megjelenése óta ismét aktívan trunézik. Bővebb infók a zenekarról és a koncertekről: www.facebook.com/CAULDRONmetal

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás