Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [411. rész]


2019-05-18

Mélyen elmerülünk az európai death-doom zene bugyraiban...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 411. rész

MISTVEIL - 'Thorns'

A Mistveil egy görög melodic death / doom metal alakulat, aminek felállását egyetlen személy, Stavros Stavrou multi-instrumentalista (ex-The Crucifier, ex-Vultur, ex-Final Words Of Sorrow) alkotja.

Stavrou 2016-ban hozta létre a Mistveil projektet, de csak két évvel később készült el a bemutatkozó album, az 'Amnesia', ami január 2-án jelent meg, független gondozásban, a Bandcamp-en.

Zeneileg ez a 11 számos album a My Dying Bride / Katatonia / Anathema "szentháromságra" emlékeztet, de ugyanakkor egyik fentebb említett legenda hangzását nem másolja konkrétan a Mistveil. Annál inkább: egy modern, európaias hangzású, dallamos heavy metal-riffekkel tarkított és skandináv melodeath-vokálokkal / -billentyűkkel felszerelt albumról van szó.

A Katatonia, a Slumber, a Swallow The Sun, az Insomnium, az In Mourning és az October Tide rajongóinak ajánlott albumon egy Hunter Ecker nevezetű dobos vendégszerepel - mellette pedig a Desolator, a Soliloquium és a The Ashen Tree énekes-gitárosa, Stefan Nordström szerepel meghívottként az egyik dalban.

Bővebb infók a Mistveil-ről: www.facebook.com/MistveilGreece

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás