Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [412. rész]


2019-05-22

Vadul, fiatalon és őrülten...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 412. rész

HERICANE ALICE - 'Wild, Young And Crazy'

A Hericane Alice egy amerikai glam / heavy metal banda, ami 1984 és 1986 között eredetileg Hurricane Alice néven működött, de mivel Kaliforniában már volt egy (hasonló stílusú, de híresebb) Hurricane zenekar, a csapat megváltoztatta nevét.

A Hurricane Alice-t Minnesotában alapította Leni Dimancari gitáros-énekes, Scott Werner basszusgitáros és Rusty Miller dobos. Nyolc hónapon belül a három srác megírta első dalait - már csak egy énekest kellett találniuk a projekt kiteljesítéséhez. Először David Reece-t (ex-Accept) kérték fel, de ő végül nem vállalta a szerepet, mivel eredeti bandája, a Lillian X akkoriban éppen aktívan turnézott. A következő választás Bruce Naumann-ra esett, akinek The Employers nevű zenekara épp szünetet tartott - Naumann azonban végül mégsem akart szakítani a The Employers-szel; így a Hurricane Alice három tagja felkereste Jeff Meyers-t (Steele), aki szintén nem vált be... Némi unszolásra Naumann végül mégiscsak úgy döntött, beáll a Hurricane Alice élére; így sokan felfigyeltek a bandára (köztük az Atlantic kiadó is). Bandán belüli viszályok okán viszont Dimancari hamar kilépett a felállásból, hogy a Y&T egyes tagjaival megalapítsa a Rising Tyger együttest.

1988-ban a (már Hericane Alice néven működő) banda Los Angeles-ba tette át székhelyét, a nagyobb hírnév reményében. Werner ekkorra azonban kilépett a csapatból, hogy a Black 'N Blue frontember Jaime St. James-szel közösen megalapítsa a Freight Train Jane-t. Őt követte Miller is. Végül tehát egyedül maradt Naumann, aki új tagokat gyűjtött maga köré, Danny Gill gitáros, Ian Mayo basszer és Jackie Ramos dobos személyében. Ez a felállás alkotta meg az 1990-ben megjelent 'Tear the House Down' albumot, ami annak ellenére, hogy remekül megkomponált, dallamos hard rock-nótákat tartalmazott, a lecsengőben műfaj trendjének hanyatlása okán nem hozott nagy sikereket. A Hericane Alice egy évvel később, 1991-ben fel is oszlott.

Rusty Miller ekkoriban kereste fel ismét Reece-t (aki épp távozóban volt az Accept éléről), hogy új bandát alapítsanak Bangalore Choir néven; azonban inkább Mayo-t és Ramos-t vette maga mellé; így végül Miller nem vállalta a szereplést. Dimancari szóló-karrierbe vágott, Naumann és Werner pedig megalapították a Mighty Roostas együttest. Mituán a Bangalore Choir is feloszlott, Mayo és Ramos tovább állt, hogy Doug Aldrich gitárvirtuózzal közösen létrehozzák a Burning Rain zenekart.

Naumann 2009-ben döntött úgy, hogy feléleszti a Hericane Alice-t. Maga mellé vette Johnny Holiday gitárost, Chris Lakey dobost és Johnny Keyte basszusgitárost, akikkel közösen lebonyolítottak néhány reunion-koncertet. Ezt követően 2015-ben éledt ismét újjá a banda, ugyanezzel a felállással. Néhány fesztivál-fellépés után bejelentették, hogy új albumon dolgoznak. A csapat azóta is aktívan trunézik Észak-Amerika-szerte, és úgy néz ki, 2019 második felében megjelenhet a visszatérő stúdióalbum is, ami a 'HAHA' címet kapta!

Friss hírek: www.hericanealice.net

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás