Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

LOST SYMPHONY - a néhai Oli Herbert utolsó felvételei szerepelnek a Goodman-fivérek új projektjében; itt az újabb klipes dal!


2020-03-05

Végy néhány klasszikus zenei kompozíciót, egy kis virtuóz gitár-játékot és némi filmzenei drámát, és megkapod a Lost Symphony projekt koncepcióját!

A 'Chapter I' című album Benny Goodman agyának szüleményeként jött létre, aki ikertestvére és dalszerző társa, Brian Goodman segítségével alkotott meg olyan kompozíciókat, "melyet még sosem hallott a világ". A csapat mostanra megalkotta debütáló albumát, ami egy "lenyűgöző, klasszikus / heavy metal stílusú, instrumentális anyag, melyen a rock- és metal-világ néhány neves alakja vendégeskedik" - köztük a Guns N’ Roses, az All That Remains, a Starset, a Cradle Of Filth, a Nevermore, a Steel Panther és a Trans-Siberian Orchestra egykori és jelenlegi tagjai.

A Lost Symphony hangzását valahol a filmzenék, a shred-metal bandák és egy Chopin-mű megszólalása között kell elképzelni. A projektet a gitáros-billentyűs Benny és a programozással foglalkozó Brian mellett Kelly Kereliuk (gitár), Cory Paza (basszusgitár), Paul Lorenco (dobok) és Sioban Cronin (vonósok) alkotja. Vendégként pedig olyan nevse zenészek hallhatók az albumon, mint a néhai Oli Herbert (All That Remains), Ron 'Bumblefoot' Thal (Sons Of Apollo, Guns N' Roses), Jason Costa, Ethan Brosh, Satchel (Steel Panther), Angel Vivaldi, Conrad Simon és Matthew LaPierre.

"Shred guitar-témákat, klasszikus zenét és filmzenét szerettem volna eggyé gyúrni olyasvalamivé, ami tökéletes összhangban van" - mondta Benny, aki korábban épp a "környék legjobb gitárosát" kereste, amikor is felfedezte Kelly Kereliuk-ot.

A következő láncszemet pedig már az új tag tette a helyére. Kereliuk így szólt: "Conrad Simon úgy játszik, ahogy itt, Kanadában senki más. Egyetlen módon tudnám ezt megmagyrázni: Conrad a Földön kívülől jött...".

Miután összeállt a három zenész, Benny bemutatta Kelly-nek és Conrad-nak az általa komponált dalokat;ezzel pedig megszületett a Lost Symphony projekt. Benny és Brian ezután még több dalt szerzett, és ezzel párhuzamban, fokozatosan még több vendégzenészt vett maga mellé a világ minden tájáról.

A munkálatok során Benny összebarátkozott az All That Remains gitárosával, Oli Herbert-tel, aki végül szintén fontos szereplője lett a Lost Symphony projektnek. Lévén Herbert 2018-ban váratlanul elhunyt, ezen a lemezen szerepelnek a gitáros valahavolt utolsó stúdió-felvételei.

Herbert korábban így nyilatkozott: "Az All That Remains-ben nagyjából 16-bárnyi szólót játszok minden egyes dalban; így általában - mondjuk úgy - sok "szabad időm" marad. Benny azonban úgy közelített meg engem, hogy 'Hé, ember, én azt szeretném, ha 64-bárnyi szólót játszanál!'... Szóval ebben az esetben teljesen máshogy kellett gondolkoznom; más struktúrákat kellett kitalálnom. De milyen jó ötlet is volt mindez! Nagyon örülük, hogy ezt az oldalamat is bemutathatom a közönségnek... Büszke vagyok, hogy részese lehetek ennek a projektnek!".

Nem mellesleg Ron 'Bumblefoot' Thal is megszólalt: "Ezek a dalok csodálatosan meg vannak komponálva. Több évszázadnyi klasszikus zene és modern, gitár-központú metal vegyül ezekben a nótákban. Nagyon boldog vagyok, hogy szerepelhetek ezen az albumon, néhány tehetséges zenésztársammal egyetemben! Benny Goodman egy igazi művészi látnok!".

"Nagy megtiszteltetés és privilégium számomra, hogy kaphattam én is egy kis szeletet ebből az albumból, néhány fantasztikus zenész társaságában. Úgy érzem, ezáltal én is jobb ember és zenész lettem. Hatalmas ihletet kaptam! Viszont még benne vagyok a Steel Panther-ben is... szóval a bulizásra is oda kell figyelnem..." - tette hozzá Satchel.

"Óriási megtiszteltetés számomra, hogy a legmagasabb kaliberű zenészekkel közösen szerepelhetek ebben a projektben, amit Lost Symphony-nak hívnak. Az pedig még nagyobb örömömre szolgál, hogy ilyen módon róhatjuk le tiszteletünket nemrégiben eltávozott zenei mágusunk, Oli Herbert előtt" - folytatta Angel Vivaldi.

A 'Chapter I' album 2020. március 27-én jelenik meg, a XOff Records jóvoltából, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Singularity
(feat. Oli Herbert, Bumblefoot & Ethan Brosh)
02. Premeditated Destruction
(feat. Brock Richards, Richard Shaw, Jimi Bell & Matt LaPierre)
03. This Life Moves Too Fast
(feat. David Ellefson, Jeff Loomis & Jimi Bell)
04. I Felt A Funeral In My Brain
(feat. David Ellefson & Joey Concepcion)
05. Cotard Delusion
(feat. Oli Herbert & Satchel)
06. Catnip High
(feat. Conrad Simon & Matt LaPierre)
07. In A World
(feat. Oli Herbert, Matt LaPierre & Conrad Simon)
08. Requiem
(feat. Marty Friedman, Oli Herbert, Matt LaPierre & Conrad Simon)
09. Lacrimosa
(feat. Oli Herbert & Angel Vivaldi)

Íme a Lost Symphony projekt első ízelítője, a 'This Life Moves Too Fast' című single-dal videoklipje:

Újonnan megjelent a 'Singularity' dal kisfilmje is. Ebben a számban Oli Herbert, Bumblefoot és Ethan Brosh játéka hallható.

A legfrissebb nyilvános dalban, a 'Premeditated Destruction' című szerzeményben négy tehetséges gitáros jutott vendégszerephez - ők név szerint a következők: Brock Richards (Starset), Richard Shaw (Cradle Of Filth), Jimi Bell (Autograph, House Of Lords) és Matt LaPierre.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás