Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

DENIAL OF GOD - új albummal tér vissza dán black metal-trió


2019-10-23

A Denial Of God 'The Hallow Mass' címmel jelenteti meg új stúdióalbumát, október 25-én, az Osmose Productions és a Hells Headbangers kiadók jóvoltából.

A Denial Of God zenekart 1991-ben alapította egy testvérpár, Azter és Ustumallagam, akik azóta is meglehetősen egyedülálló stílusban prezentálják a black metal zenét; lévén természetfeletti koncepcionális témákat ötvöznek klasszicista dalszerzői stílussal. Tulajonképpen a "black metal" jelző nem is teljesen igaz erre a bandára - ők annál inkább "black horror metal" zenében utaznak.

A Denial Of God 2019 júniusában visszatért egy vadonatúj anyaggal: a 'The Shapeless Mass' című EP a Denial Of God első kiadványa a 2012-es 'Death and the Beyond' album megjelenése óta. A 'The Shapeless Mass' továbbá kétségkívül a banda valahavolt legerőszakosabb, legintenzívebb felvétele: "rémisztő, egyben epikus kalandra csábítja a hallgatókat ez a 26 perces, négy-számos anyag"!

A mini-lemez borítója és dallistája így néz ki:

01. The Shapeless Mass
02. The Statues Are Watching
03. Call From The Grave (Bathory feldolgozás)
04. Mama Loi, Papa Loi (Exuma feldolgozás)

Maga a 'The Shapeless Mass' című szám - ami a Prágai Agyagember, a Gólem történetét meséli el - helyet kapott a csapat soron következő, harmadik nagylemezén, ami a 'The Hallow Mass' címet viseli. A 'The Statues Are Watching' című tétel a banda egyik 1995-ös dalának újrarögzített változata, amit a mára klasszikussá vált felállás (Ustumallagam, Azter, Galheim) ad elő. Ezek mellett helyet kapott a mini-lemezen egy Bathory- ('Call From the Grave') és egy Exuma-feldolgozás ('Mama Loi, Papa Loi') is, sajátos előadásmódban.

Mint most kiderült, a banda új nagylemeze 'The Hallow Mass' címmel lát napvilágot október 25-én. A teljes albumot abban a Berno Stúdióban rögzítették, ahol a banda már több alkalommal is dolgozott. A 'The Hallow Mass' egy "masszív zenei élmény, ami hét epikus dal alkot, 63 pokoli percben". Pontosabban hat alap-nótáról és egy intermezzo-ról van szó, melyek "tökéletes prezentálják a Denial Of God új, kinematikus stílus-irányzatát". Egyben ez a csapat eddigi legváltozatosabb és legsokoldalúbb hanganyaga. Az album a 15 perces 'Hallowmas' ópusszal indul (ami azért is érdekesség, mert a banda eddig a lemezek végére helyezte a leghosszabb számokat). A 'The Hallow Mass' utolsó száma azonban most egy "lényegretörő, beteg és könyörtelen tétel", a 'The Transylvanian Dream', ami "remekül emeli ki a Denial Of Gof karakteres horror-esztétikáját és színpadias performasz-készségeit".

A nagylemez alább látható borítóját az a Markus Vesper készítette, aki annak idején a 'Death and the Beyond' fedelét is tervezte. Íme a mű és a dallista:

 

01. Hallowmas
02. Undead Hunger
03. The Shapeless Mass
04. The Lake In The Woods
05. Hour Of The Worm
06. A Thousand Funerals
07. The Transylvanian Dream

Alább meghallgatható a 'The Shapeless Mass' című szám, ízelítőképpen az új kiadványok előrendeléséhez. A 'The Hallow Mass' album a lenti lejátszón teljes egészében végighallgatható:


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás