Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [414. rész]


2019-05-29

A Halál ott vár a sarkon...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 414. rész

DOMINANZ - 'Death Is Watching You'

A Dominanz egy norvég indusztriális extrém / black metal banda, amit 2009-ben alapítottak. Két évvel később megjelent a csapat debütáló albuma, az 'As I Shine', amit a nagysikerű, 2014-es 'Noxious' lemez követett. Ez utóbbi albumot mind a sajtó, mind a rajongók nagyra értékelték - a lemez egyedi, változatos és eklektikus hangzása köszönhető volt többek közt Abbath (Immortal), Olav Iversen (Sahg) és Doro Korsvold (Fairy) vendégszereplésének. Sokak szerint a 'Noxious' album a mai napig az extrém metal műfaj egyik legkiemelkedőbb alkotása.

Négy évvel később a banda egy újabb nagylemezzel tért vissza. A 'Let the Death Enter' című lemez felvételei Øystein G. Bruns (Borknagar) Crosound stúdiójában zajlottak, 2017-2018 folyamán. A végleges simításokat Dan Swanö mester végezte el az albumon, a Unisound Stúdió falai között.

Ezen az albumon a Dominanz feleleveníti black metalista gyökereit, de egyben hű marad zenéjének jellegzetes, atmoszférikus témáihoz is. A 'Let the Death Enter' albumot a dán Mighty Music kiadó dobta piacra, 2019. március 22-én, CD-n, LP-n és digitálisan.

A Dominanz jelenlegi felállását Roy Mathisen (ének, basszusgitár, szintetizátor, gitár), Frode Gaustad (dobok), Luis Vilchez (gitár) és Marius Fimland turné-gitáros alkotja.

Bővebb infók és hírek a bandáról: www.dominanz.no

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás