Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [415. rész]


2019-06-05

Vérbeli euro-power metal zene szól ezen a fülledt nyári napon!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 415. rész

SYMPHONITY - 'The Choice'

A Symphonity egy cseh power metal banda, ami eredetileg 1994-ben alakult, Otter néven. 1995 és 2006 között Nemesis néven működött a zenekar (ezen a néven egy lemezük jelent meg, a 2003-as 'Goddess of Revenge'); onnantól pedig a jelenlegi nevét viseli a csapat. A Symphonity mindeddig két nagylemezt adott ki; a 2008-as 'Voice from the Silence'-t és a 2016-os 'King of Persia'-t.

A Symphonity 2016-ban - 8 év után - tért vissza új albummal, melyen egy új felállás mutatkozott be. A banda dobosa ugyanis a Cradle Of Filth / Masterplan ütős Martin "Marthus" Škaroupka lett. Škaroupka Sascha Paeth (Kamelot, Rhapsody Of Fire, Epica) wolfsburgi Gate Stúdiójában rögzítette a 'King of Persia' album dob-témáit. A 'King of Persia' egy tíz számos koncept-album, amit 2016. szeptember 23-án adott ki a Limb Music Records.

A 'King of Persia' producere - Paeth mellett - Libor Krivák, a banda gitárosa / dalszerzője volt. A maszterizálás Miro (Avantasia, Rhapsody, Kamelot, Epica) nevéhez fűződik; az alább látható borítót pedig a neves Andreas Marschall (Blind Guardian, Kreator, Running Wild, HammerFall) tervezte.

A Symphonity énekese akkoriban az az Olaf Hayer volt, aki többek közt Luca Turilli (Rhapsody) és a Dionysus albumain vokálozott (hangját legutóbb a Magic Kingdom 2010-es 'Symphony of War' lemezén hallhattuk). Mellette a Sinbreed, Beyond The Bridge és Avantasia köreiből ismert Herbie Langhans is felénekelt néhány dalt erre az albumra. Basszusgitáron Ronnie König (Signum Regis), billentyűkön pedig Ivo Hofmann működött közre.

A Symphonity felállása legutóbb 2018-ban változott: Hayer kilépett a csapatból - helyét egy olasz énekes, Antonio Abate (Perseus) vette át; míg az új dobos Radim Večeřa (Dream Patrol), az új basszer pedig Tomáš Sklenář lett.

A Symphonity rendszeresen fellép német, cseh és szlovák fesztiválokon és klubokban. Következő megmozdulásuk egy kisebb ünnepi körút lesz az idén 20 éves Freedom Call előzenekaraként.

Bővebb infók és hírek a bandáról: www.symphonity.com

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás