Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

NORHTLANE - ötödik albumát adja ki augusztusban az ausztrál metalbanda


2019-06-05

A Sydney-beli metalcore zenekar augusztus 2-án jelenteti meg ötödik sorlemezét: az 'Alien' című anyag az UNFD kiadó jóvoltából lát napvilágot.

Annak ellenére, hogy a Northlane - a korábbi koncepciókat tekintve - a külvilág nagy problémáival volt elfoglalva, az 'Alien' album kétségkívül a banda eddigi legszemélyesebb hangvételű lemeze.
"A pokolban nevelkedtem, de sikerült onnan kijutnom" - mondja a Northlane énekese, Marcus Bridge. "Egy olyan helyen nőttem fel, ahol nekem sem - és egyik gyereknek sem - kellett volna lennem. Végül azonban mégis sikerült kitörnöm onnan...".

Habár a címét tekintve az 'Alien' úgy tűnhet, a banda futurista / űrrel kapcsolatos tematikáinak folytatása, az új lemez címe annál inkább Bridge gyerekkori negatív élményeire, elidegenedett érzéseire utal. Bridge - elmondása szerint - "szokatlanul borzalmas háztartási körülmények között nőtt fel; ezért pedig rendszeresen bántalmazták őt iskolatársai".

Az 'Alien' albumot maguk a bandatagok producelték; méghozzá Chris Blancato Sydney-beli stúdiójában, ahol a Northlane 2010-ben a 'Hollow Existence' EP-t is rögzítette. Bridge továbbá a Sydney-beli Electric Sun Stúdióban vette fel a vokál-témáit (ott, ahol a banda 2011-es debütáló nagylemeze, a 'Discoveries' készült). A banda azóta további három top 5-ös albumot tett le az asztalra (közülük a 'Node' aranyérmes lett az ausztrál toplistán), illetve elnyerték az ARIA Award 'Legjobb Hard Rock / Heavy Metal Albumnak' járó díját is. Megállás azonban továbbra sincs: 2019 nyarán jön az újabb mestermű / jövőbeni klasszikus, az 'Alien'!

A tracklista:
01. Details Matter
02. Bloodline
03. 4D
04. Talking Heads
05. Freefall
06. Jinn
07. Eclipse
08. Rift
09. Paradigm
10. Vultures
11. Sleepless

Íme a 'Bloodline' című single hivatalos videoklipje:

Újabban bemutatták a 'Talking Heads' című szám audióját is:

A Northlane augusztus és szeptember folyamán Észak-Amerikában turnézik, az Erra, a Currents és a japán Crystal Lake zenekarok társaságában. Októberben Új-Zélandon, majd pedig hazájukban, Ausztráliában adnak koncerteket (többnyire a Counterparts, a Silent Planet és a Void Of Vision társaságában). Az európai / brit körút november és december folyamán fog lezajlani (szintén a Silent Planet és a Void Of Vision kíséretében). A teljes beosztást itt lehet megtalálni.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás