Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [416. rész]


2019-06-08

Hardcore punk zene, szeretettel Oroszország szívéből!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 416. rész

PURGEN - 'Русiя'

A Purgen (Пурген) egy moszkvai hardcore-punk banda, amit 1989-ban alapított a frontember Ruslan és barátja, Chikatilo. Az első két évben Lenin-Samotuik (Lenin Dildo) néven futott a csapat, de az első album, a 'Vse Gosudarstva – Konclagerja' ('All the States-Concentration Camps') már Purgen néven jelent meg, 1992-ben. Egy évvel később kiadták a 'Transplantacija Mirovozzrenija' ('Transplantation of Attitude') című nagylemezt, mellyel véglegessé vált egyedi zenei stílusuk. A banda dalai gyorsak és zajosak; szövegeik pedig provokatívak.

Első két lemezük hangminősége azonban nem volt a legtökéletesebb; ezért 1994-ben újra kiadták a 'Transplantacija Mirovozzrenija' albumot. Ezt követően - "szegénységre" hivatkozva - feloszlott a csapat (elmondásuk szerint a bevételek nem fedezték a turné-költségeket, és "maga az élet is meglehetősen drága").

A frontember Ruslan 1995-ben megismerkedett egy testvérpárral, Gnommal és Panamoval, akiket végül meghívott a bandába. Ez a felállás kiadta a 'Radiacionnaja Aktivnost iz Musornogo Baka' ('Radioactivity From the Rubbish Container') albumot, mely már feltűnően magasabb színvonalú hangminőséggel bírt. Emellett a zenekari attitűd is agresszívabb lett a korábbiaknál.

1997-ben a német Grune Noise zenekarból csatlakozott hozzájuk egy új basszusgitáros - vele közösen vették fel a 'Filosofija Urbanisticeskogo Bezvremenija' ('Philosophy of Urban Hard Times') című lemezt, aminek köszönhetően felfigyelt rájuk a Hobgoblin Records kiadó is. Az ő segítségükkel a zenekar még népszerűbb lett - ekkoriban rendezték meg első turnéjukat Oroszországon kívül (konkrétan Németországban).

1999-ben adták ki a 'Toksidermisty Gorodskogo Bezumija' ('Toxidermists of Urban Madness') című nagylemezt, ami forduló pontot jelentette a Purgen számára; ugyanis innentől fogva már nem "demó-bandaként" tartották szmáon őket, hanem nemzetközi elismertségű punk-együttesként. 2000-ben egy nagyszabású orosz turnét bonyolítottak le.

2003-ban megjelent 'Razrusenie Dlja Sozidanija' ('Destroy for Creation') című albumuk, aminek hangzása minden korábbi lemezét felülmúlta. Egy évvel később megjelent a 'Protest Detalej Mehanizma' lemez, amire 23 újabb dal került fel - a rajongók körében jelenleg is ez számít a leghallgatottabb Purgen-lemeznek. 2005-ben továbbá kiadtak egy 'Reinkarnacija' ('Reincarnation') című stúdióalbumot is. 2007-ben ezen felül egy DVD-t; 2008-ban pedig egy '30 000 лет панк хардкору' című válogatás-lemezt adtak ki - ez utóbbira olyan dalok kerültek fel, melyeket a banda korábban egyszer sem adott elő élőben.

2010-ben a 'Бог рабов' című albummal turnéztak Európa-szerte. Erről a lemezről jelent meg új videoklipjük, ami a 'Русiя' című dalhoz készült. 2015-ben kiadtak egy dupla-oldalú koncert-kazettát, aminek hanganyagát Jekatyerinburgban rögzítették.

Aktuális nagylemezük, a 'Рептология лунного корабля' ('Reptology of the Lunar Ship') 2018. november 14-én látott napvilágot, digitális formában és CD-n, az Enrage Records jóvoltából.

Bővebb infók és hírek a bandáról: www.facebook.com/Purgenpunx

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás