Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [417. rész]


2019-06-12

Hívjuk az Éjszaka Úrnőjét!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 417. rész

LUCYFIRE - 'Mistress Of The Night'

A LucyFire Johan Edlund projektje, akit a svéd Tiamat zenekar frontembereként ismerhetnek a metal-rajongók. Edlund elmondása szerint a Lucyfire azokat a dalokat adja elő, melyek zeneileg "nem férnek a Tiamat palettájára". A németországi székhelyű banda 1999 és 2005 között öt taggal működött; ezt követően azonban Edlund maga vette kezébe a mikrofont és az összes hangszert.

A Lucyfire mindössze egyetlen hivatalos albumot adott; a 2001-es 'This Dollar Saved My Life At Whitehorse' című anyagot, ami zenei tekintetben erősen eltér a Tiamat gótikus / doom metalos stílusától; lévén a LucyFire "színtiszta rockzenében" utazik. A dalok szövegei zenéről, nőkről és italozásról szólnak.

A LucyFire két demó-dalt is kiadott a 2001-es albumon kívül: 2010 elején még űgy tűnt, második albumán dolgozik a projekt, azonban Edlund végül úgy döntött, feloszlatja ezt a projektet. A fentebb említett demó-nóták egyike, a 'Thunder And Lightning' végül a Tiamat legutóbbi, 2012-es, 'The Scarred People' című albumára került fel.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás