Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [418. rész]


2019-06-16

Ma egy feltörekvő német metalbanda csinálja a fesztivált.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 418. rész

PARASITE INC. - 'The Pulse Of The Dead'

A Parasite Inc. egy német melodic death metal banda, amit 2007-ben alapítottak Aalen városában. A zenekart Kai Bigler gitáros és Benjamin Stelzer dobos hozta létre. Később csatlakozott hozzájuk Benedikt Grubauer gitáros és Patrick Hauf basszer is.

Az első két évben több dalt is megírt a csapat, és felléptek kisebb-nagyobb német klubokban. 2010-ben kiadták első demójukat, amit saját stúdiójukban rögzítettek, Hendrik Kröger hangmérnök társaságában. Ezután Patrick Hauf kilépett a csapatból - helyét Sebastian Schmid vette át. A fentebb említett demó egyébként magas kritikai elismerének örvend mind a mai napig - rövid idő alatt elkelt belőle az összes példány. 2010-ben a Parasite Inc.-t választották ki több mint 2000 jelentkező közül; így a New Blood Award díj elnyerésének köszönhetően felléphettek a világhírű Summer Breeze Open Air fesztiválon.

Az elkövetkezendő években már olyan bandák előzenekaraként álltak színpadra, mint a Heaven Shall Burn, a Hatesphere, a The Sorrow és a Hackneyed. 2011 nyarán Benedikt Grubauer távozott a bandából - helyét Kevin Sierra (ex-Hackneyed) vette át. 2012-ben a Parasite Inc. megkötötte első lemezszerződését; méghozzá (a később Rebel Tune Records-ra átnevezett) Good Damn Records-szal. Első hivatalos kiadványuk, a 'Time Tears Down' a 2010-es demó-album dalainak újrarögzített változatát, valamint 5 új dalt tartalmaz. A lemez keverését maguk a bandatagok végezték el; míg maszterizáláshoz a neves Jens Bogren-t (Fascination Street Studios) választották. A lemez-felvételek során Sebastian Schmid is kilépett a csapatból. Az ő helyére Stefan Krämer (Skelton Pit, ex-Torment Tool) érkezett.

A 'Time Tears Down' 2013. augusztus 2-án jelent meg. Ezt a lemezt Németország patinás rock- és metal-magazinjai egyaránt nagyra méltatták - nem véletlen, hogy 26. helyen végzett az album a hely metal-toplistán. Első videoklipjük a 'The Pulse Of The Dead' című számhoz készült (ezt mindeddig közel 5 millióan tekintették meg a YouTube-on.

2014-ben Kevin Sierrát leváltotta Dominik Sorg. A banda ekkoriban már több nagyszabású európai turnét is lebonyolított. Felléptek többek közt a német Out-and-Loud, a norvég Karmøygeddon és (ismét) a Summer Breeze fesztiválokon is.

2018-ban a Parasite Inc. új lemezszerződést kötött; mégpedig a Reaper Entertainment kiadóval, mivel ekkorra készült el második, 'Dead and Alive' című nagylemezük, ami végül 2018. augusztus 17-én jelent meg. A Parasite Inc. - aminek jelenlegi felállását Kai Bigler énekes-gitáros, Dominik Sorg gitáros, Stefan Krämer basszer és Benjamin Stelzer dobos alkotja - a megjelenés napján újra fellépett a Dinkelsbühl-ben megrendezett Summer Breeze Open Air fesztiválon.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás