Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [419. rész]


2019-06-19

Egy viszonylag friss, svéd hard rock zenei formáció került ma terítékre.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 419. rész

REVERTIGO - 'Sailing Stones'

REVERTIGO - új bandában egyesült két neves svéd metalzenész, Mats Levén és Anders Wikström! A Frontiers Music kiadó jelentette nemrég be a stockholmi ReVertigo duó megalakulását, és a banda debütáló albumának kiadását.

Levén és Wikström immáron 30 esztendeje személyes jóbarátok / zenésztársak; a ReVertigo ezáltal pedig a következő fejezet e két tehetség kollaborációjának könyvében.

A gitáros, Anders így nyilatkozott: ”Mats és én sokszor elgondolkodtunk azon, hogy kellene valami olyasmit alkotni, amivel megünnepeljük a tényt, mennyire szeretünk együtt dolgozni. Attól függetlenül, hogy hosszú ideig külön utakon jártunk, 2016-ban újra leültünk, és kidolgoztunk egy erős tervet - valamint néhány új dalt - a jövőre vonatkozóan”.

Az énekes, Mats hozzátette: ”A tény, hogy egyéb nemzetközi projektjeink, stúdió-munkáink mellett immáron 25 éve nem csináltunk közös albumot, egyértelműen igazolja a ReVertigo létjogosultságát”.

A ReVertigo 2016 szeptemberében elküldött egy három-számos demót a Frontiers Music Srl kiadónak, amely azon nyomban le is igazolta a zenekart. Amellett, hogy a két zenész meglehetősen elfoglalt többek közt a Candlemass, a Treat és a Trans-Siberian Orchestra turnéival, stúdió-munkáival, mégis sikerült időt szakítaniuk egy közös, 11 számos album kidolgozására. A dobok kivétel az összes hangszerért és vokálért Mats és Anders felelt; dobokon egy közeli barátjuk, Thomas Broman (Great King Rat, Michael Schenker Group, Electric Boys) segített be. ”Kettőnknek szinte azonos vízióink vannak e zenekart illetően, így közös elhatározás volt az is, hogy mi magunk játsszuk el és énekeljük fel ezt az albumot” - mondta Mats.

A ReVertigo debütáló albumának keverését Peter Mansson végezte el, a stockholmi Mir Stúdióban; míg Svante Forsbäck felelt a maszterizálásért, a Helsinki-beli Chartmakers falai között.

A ReVertigo zenéje - ahogy azt a két mestertől elvárhatjuk - kemény, de ugyanakkor végtelenül dallamos és fülbemászó; főként a '70-as / '80-as évek klasszikus rock- / metal-albumaira emlékeztet, de persze magán viseli Mats és Anders jellegzetes egyéni és kollektív stílusát.

Szó sincs arról, hogy újra feltalálnánk a kereket; de minden bizonnyal sikerül működésbe hoznunk az új gumiabroncsokat...” - zárta sorait Anders.

A ReVertigo bemutatkozó albuma 2018. február 23-án jelent meg, a Frontiers jóvoltából.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás