Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [422. rész]


2019-06-30

Orosz turbó-polka metal!!!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 422. rész

RUSSKAJA - 'Violina Mia'

Ha létezik a szó legszorosabb értelmében multikulturális produkció, akkor a Russkaja biztosan az. Egy osztrák zenekar orosz énekessel, magyar-angol-osztrák dobossal, német hegedűssel (akit orosz névvel anyakönyveztek), egy Miller névre hallgató ukrán basszusgitárossal, hozzá tősgyökeres osztrák szaxissal és gitárossal: tegyük hozzá: ráadásul olyan zenészekkel, akik, stiláris értelemben, "a szélrózsa minden irányából" érkeztek, hiszen játszottak már metalt, popot, rockot és klasszikus zenét. Persze senki se gondoljon egy "patikamérlegen kimért" multikulti zenekarra. A Russkaja tűzről pattant bulibanda, melynek lételeme a koncert, mely napjai nagy részét az úton tölti, s amely évi majd' 200 koncertet ad.

A Russkaja hét, Ausztriában élő orosz muzsikus könyörtelen kísérlete arra, hogy brutális erejű zenéjével elsöpörje közönségét. A Russkaja ska-attakja a zenekar bevallása szerint olyan hatást kelt, "mintha egy vodkával töltött szputnyikhoz kötöztek volna". És mivel a vodka vízként folyik a koncerteken, a végére folyékony orosztudást ígérnek, valamint azzal kecsegtetnek, hogy mindannyian megtanuljuk, milyen érzés a Vörös téren pogózni. Kihagyhatatlan!

Kicsit világzene, kicsit rock, kicsit ska, kicsit szocialista retro - hangulatos egyveleg. Érzetre olyan, mintha a "Good Bye, Lenin!" filmzenéjét hallgatnánk, szövegeikben együtt nevetünk a szocialista technikai csodákon, az egész egy gúnyos, mégis valahol bájos nosztalgia. Mindemellett azonban ott van az orosz néplélek zord, komoly és hősies vonala is, így aztán az orosz nyelven és hegedűvel előadott számok világzenei ízt is kapnak. A zenekar élő energiája hatalmas, nem véletlen a gyors térnyerésük: bő egy év alatt kinőtték a legtöbb bécsi klubot, és megfordultak a legfontosabb osztrák fesztiválokon is.

Saját bevallása szerint "Russian Turbo Polka Metal" zenét játszó Russkaja 2008 óta összesen hat nagylemezt adott ki - az első 'Kasatchok Superstar', a legutóbbi pedig 'No One Is Illegal' címmel jelent meg. Lemezeiket többnyire az osztrák Napalm Records kiadó gondozza.

További infók, hírek a zenekarról: www.russkaja.com

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás