Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [423. rész]


2019-07-03

Egy méltatlanul alulértékelt, kanadai rockbanda régi klasszikusát hallgatjuk ma.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 423. rész

BOULEVARD - 'Talk To Me'

A Boulevard egy kanadai együttes, ami 1984-ben futott be - főként Németországban és Európa német nyelvterületein -, a 'Rainy Day in London' című slágerrel. A David Forbes énekes, Mark Holden szaxofonos, Andrew Johns billentyűs-énekes, Dave Corman gitáros-vokalista, Randall Stoll dobos és Cory Curtis basszusgitáros alkotta csapat emellett természetesen Kanadában is nagy sikereket aratott; olyannyira, hogy 1987-ben leigazolta őket az MCA / Universal kiadó, ahol nemzetközi szinten is megjelent debütáló, 'BLVD' című albumuk, melyen néhány további jól ismert sláger ('Never Give Up', 'Far From Over', stb.) szerepelt. Első lemezüket - amit a vancouveri Ocean Sound és Little Mountain Sound stúdiókban rögzítettek, Pierre 'Baz' Bazinet producerrel, és két legendás hangmérnök-guru, Bob Rock  és Mike Fraser keverésében - manapság is a '80-as évek egyik legkiemelkedőbb kanadai rock albumaként tartják számon.

A '80-as évek végén több teltházas koncertet is lebonyolított a Boulevard (többek közt a Glass Tiger és a Boston társaságában); 1988-ban pedig Peoples Choice Award díjat kaptak a Music Express Magazintól, 'Legjobb új előadó' kategóriában. A sikereken felbuzdulva már ekkor nekiláttak második, 'Into the Street' című albumuk munkálatainak. Ez az album végül 1990-ben látott napvilágot, rajta két többek közt nagysikerű single-dallal ('Crazy Life', 'Lead Me On'). Ennek ellenére a csapat egy évvel később feloszlott.

David Forbes énekes 2013-ban tért vissza a zenei színtérre, miután részt vett a Charming Grace nevezetű all-star AOR-projektben. 2014-ben a Boulevard-ot is újjáélesztette: ekkor 25 év után először lépett színpadra a banda (a nottinghami Firefest-en, többezer lelkes rajongó előtt - sokan ezt a koncertet emlegetik a fesztivál legjobb bulijának).

2015-ben a banda kiadott egy 'Boulevard - Live from Gastown' című DVD-t, amire felkerült mind az öt toplistás Boulevard-sláger, valamint néhány további klasszikus nóta a '80-as évek repertoárjából. A DVD-t 2015. február 27-én forgatták, a legendás vancouveri Warehouse stúdióban.

Két évvel később a Boulevard minden eddiginél erősebb formában tért ismét vissza; méghozzá egy vadonatúj stúdióalbummal, ami a 'Boulevard IV - Luminescence' címet viseli. A zenekarnak ez az első stúdiólemeze 27 éven belül!

A Boulveard három évtized elteltével is hű maradt eredeti struktúrájához; azaz az energikus ritmusokhoz, a jól kidolgozott dallamokhoz, a jelentőségteljes dalszövegekhez, és persze a tökéletesre csiszolt, letisztult hangzású produkcióhoz. Az album producere maga a banda szaxofonosa, Mark Holden; gitárosa, Dave Corman; plusz Eric Mosher hangmérnök volt.

A 'Boulevard IV - Luminescence' albumot 2017. szeptember 22-én adta ki a MelodicRock Records, akik szerint "kétségkívül megérte közel 30 évet várni erre az anyagra"!

Az új albumon olyan új szerzemények kaptak helyet, mint a "hidegrázós AOR-himnusz", az 'Out Of The Blue'; az "intenzitást sugárzó" 'Life Is A Beautiful Thing' (ami egyébként az első hivatalos single-dal - lentebb meg is hallgatható), a "világ legjobb balladája', a 'What I’d Give', és a 'hangulatos esszenciájú" 'I Can’t Tell You Why' (szintén meghallgatható lentebb). A 'Luminescence' tehát összességében egy meglehetősen változatos album, melynek hangzása a világ talán legkiválóbb hangmérnöki munkáját tükrözi (lévén a legendás Abbey Road stúdióban keverték véglegesre az anyagot).

A Boulevard jelenlegi felállása így néz ki:

David Forbes - ének
Mark Holden - tenor, szaxofon
Andrew Johns - billentyűk, vokál
Randall Stoll - dobok, ütős hangszerek
Dave Corman - gitárok
Cory Curtis - basszusgitár

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás