Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

PINTO GRAHAM - hallgass bele a connecticuti stoner-trió új albumába!


2019-07-05

A New Haven városából származó stoner / heavy-rock banda, a Pinto Graham 'Dos' címmel jelenteti meg új albumát július 12-én, a Bohobilly Records jóvoltából.

A Pinto Graham nevezetű southern / stoner rock-trió "pszichedelikus riffekkel és egyedülálló zenei élményekkel" operál. A banda felállását Ant Reckart basszusgitáros-énekes, Andre Roman vokalista-gitáros és Brian Harris dobos alkotja. Hatásaikként elsősorban a Lynyrd Skynrd-ot emlegetik, de stílus-palettájuk egészen a Pentagram-ig terjed (sőtmitöbb innen ered a Pinto Graham név is).

A zenekart 2013-ban alapította Reckart és Harris. Roman 2016-ban vált teljes értékű taggá. A kreatív trió annak ellenére hangolódott hamar össze, a zenészek más-más tájról származnak, és más-más stílusban utaznak: Reckart a floridai indusztriális shock-rocker banda, a Genitorturers tagja volt; Roman a Murdervan nevű punkcsapattal turnzéott USA-szerte; Harris pedig Argentínában zenélt, az Araca París és az S26 tagjaként.

A banda 2017-ben adta ki debüt-albumát, az 'Uno'-t, amivel rögtön be is betonozták pozíciójukat az underground zenei színtéren. Számos podcast-ban, blogon és válogatás-albumon tűnt fel a banda neve; nem mellesleg pedig több alkalommal is körbeturnézták New England-et és felléptek a floridai St. Michael’s Soldiers jótékonysági koncerten, a legendás Molly Hatchet előzenekaraként.

2019-ben új fejezethez érkezett a Pinto története: idén júliusban ugyanis megjelenik a banda második albuma, a 'Dos', amit a connecticuti Studio Wormwood falai között rögzítettek, Dave Kaminsky producer / hangmérnök társaságában.

A 'Dos' albumot július 12-én adják ki, CD-n és digitális változatban. Az albumot az alábbi lejátszó révén lehet megrendelni. Szintén ezen a lejátszó hallgatható meg két dal a lemezről:

A Pinto Graham nem mellesleg hamarosan visszatér Floridába, hogy újra fellépjen a St. Michael’s Soldiers rendezvényen - ezúttal a veterán .38 Special együttes társaságában.

Bővebb infók a bandáról és a jövőbeni koncertekről: www.facebook.com/pintograham.band


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás