Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [424. rész]


2019-07-06

Egy vérbeli magyar klasszikus rock-himnusz szól ma!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 424. rész

KALAPÁCS - 'Őszintén'

Kalapács József 1962. május 26-án született. Egészen az 1980-as évek első feléig teljesen ismeretlen volt a magyar rockzenei életben. Egyszer, 1982-ben egy Pokolgép koncert végén odasétált a banda tagjaihoz egy barátjával, Németh Lacival, hogy szeretne velük zenélni, egészen konkrétan énekelni. Ekkor még az együttes teljesen ismeretlen volt, nem sok koncerten voltak túl. Akkoriban a basszusgitáros, Paksi Endre (később: Ossian) énekelt. Józsit bevették a bandába, így egészen 1990-ig a Pokolgép zenekar énekese volt. Rengeteg koncerten énekelt, több lemezt ('Totális Metál' - 1986, 'Pokoli színjáték' - 1987, 'Éjszakai Bevetés' - 1989, 'Metál az ész' - 1990, 'Koncert' - 1990) adtak ki vele közösen.

1990-ben a Pokolgép két részre szakadt, mert a két gitáros Kukovecz Gábor és Nagyfi László nem tudtak dűlőre jutni azzal kapcsolatban, hogy a zenekar milyen zenét játsszon (Nagyfi Laci mindig is keményebb zenét akart játszani), ezért Nagyfi és Kalapács Józsi 1990-ben elhagyta a Pokolgépet, és megalakították az Omen-t. Kalapács ebben a zenekarban énekelt 2000-ig.

1996-ban megjelent első szólóalbuma 'Kalapács' címmel. Az Omen zenekar után megalakította a Hard zenekart, melyben a korábbi heavy metaltól eltérően hard rockot énekel. Ez a zenekar is túl van 3 albumon, és rengeteg koncertet adtak már országszerte; habár Kalapács már nem tagja a felállásnak.

A Kalapács nevű zenekar közvetlenül az Omen után, 2000-ben indult hivatalosan, eredetileg egy Pokolgép tribute-projektként, de végül önálló zenekarrá nőtte ki magát, amely azóta is aktívan működik. Ezen a néven mindeddig 11 stúdióalbum, egy válogatás és egy koncertlemezt jelent meg.

Az aktuális Kalapács-lemez, az 'Örökfekete' 2018 áprilisában látott napvilágot, a Hammer Records gondozásában. A banda jelenlegi / örökös felállásában Kalapács énekel, Beloberk István (Ego Project, ex-Sámán) basszusgitározik, Weisz László (Dirty Dance, Dr. Weisz, SicuBand, ex-Cool Head Klan, ex-Carmen, ex-Dance, ex-Zorall) és Sárközi Lajos (ex-Sámán, ex-Omen) gitározik, Beloberk Zsolt (Ego Project, ex-Sámán) pedig dobol.

 

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás