Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

2020-ban új albummal tér vissza az AND OCEANS


2019-07-09

A veterán finn szimfónikus black metal banda 18 év után tér vissza új nagylemezzel. A zenekar a Season Of Mist kiadóval kötött új lemezszerződést.

Az 1995-ös évben a skandináv black metal zene megfertőzte a színteret és a műfaj második hulláma teret nyert, formát öltött. Az And Oceans ekkoriban tűnt fel a szcénán, kivételesen egyedi, szimfónikus metalzenéjével. Miután a csapat megírt és felvett néhány demó-felvételt, a Season Of Mist felfigyelt rájuk, és meg is köttetett a szerződés.

Eltérően az akkoriban népszerű black metal bandák stílusától, az And Oceans zenei és dalszövegi tekintetben is új dolgokat mutatott: dalaikban erős hangsúlyt kaptak az ambient / indusztriális témák, szövegeik pedig elsősorban a valóságot ábrázolták; méghozzá több különböző nyelven, provokatív stílusban, összezavarván ezzel a médiát és a rajongókat.

1998-ban megjelent debütáló albumuk, a 'The Dynamic Gallery of Thoughts' rendkívül pozitív kritikákat kapott; így hamar elterjedt az And Oceans hírneve. Rögtön ezután felvettek egy új dalokkal és feldolgozásokkal teli split-albumot ('War'), a Bloodthorn zenekarral közösen. Nem sokkal ezután megjelent újabb stúdióalbumuk, a 'The Symmetry of I, The Circle of O', mellyel ismét történelmet írtak.

Ezt követően sem volt leállás: a finn zenészek bevonultak a (már akkoriban is híres) Abyss Stúdióba, ahol a Tägtgren-fivérekkel közösen, 2000-ben megalkották az újabb mérföldkövet jelentő albumot. Zenei tekintetben az 'A.M.G.O.D.' nagy mértékben eltért a korábbi vonaltól: az And Oceans szimfónikus black metal stílusát felváltotta egy elektronikus, poszt-modern megközelítés.

Miután a banda lebonyolított egy nagyszabású turnét a Marduk, a Mortician és a Vader zenekarokkal közösen, a tagok ismét bevonultak az Abyss Stúdióba, hogy felvegyenek egy újabb nagylemezt, ami még több indusztrális, elektronikus elemet tartalmaz. 2002 nyarára megszületett a 'Cypher' album, amit a Century Media Records adott ki. Ezáltal a banda révbe ért; bezárult a kör, és a tagok a feloszlás meleltt döntöttek.

17 évvel később jött el ismét az idő: hosszas tárgyalások és viták után az And Oceans ismét összeállt; méghozzá néhány új taggal - Kauko Kuusisalo (Aegrus, Gloria Morti, Gorephilia) dobos, Petri Seikkula (Baptism) basszusgitáros és Antti Simonen (Morian, Alghazanth) billentyűs - kibővülve. Most tehát úgy tűnik, az And Oceans ideje koránt sem áldozott le. A friss hírek szerint a banda egy vadonatúj nagylemezen dolgozik, amit eredeti kiadójuk, a Season Of Mist fog kiadni 2020 folyamán!

Az And Oceans jelenlegi felállása így néz ki:

Timo Kontio - gitár
Kim ’Kena’ Strömsholm - ének
Teemu Saari - gitár
Antti Simonen - billentyűk
Kauko Kuusisalo - dobok
Petri Seikkula - basszusgitár

A banda közleménye így szól: "Rendkívül érzés visszatérni oda, ahol minden elkezdődött 22 évvel ezelőtt; méghozzá nagyjából ugyanazzal a csapattal és stábbal. A fenébe is, öregek vagyunk! Az energiánk azonban nem veszett oda - a régi black metal-vihar újra feltámad a bosszú nevében! Maradt még hely sötét lelkünkben néhány új dalnak, és a bizonyítási vágynak. Következő albumunkat 2019 őszének végén vesszük fel!".

Hamarosan jönnek a friss hírek...


2020-ban új albummal tér vissza az AND OCEANS
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás