Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [427. rész]


2019-07-17

A modern metalzene egyik jeles, mára feloszlott képviselőjére emlékezünk ma.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 427. rész

MENDEED - 'The Dead Live By Love'

A Mendeed egy skót metalcore banda volt, ami 2000-ben alakult Dumbarton-ban. Három EP-jük (2002 - 'Killing Something Beautiful', 2003 - 'As We Rise', 2004 - 'From Shadows Came Darkness') után két nagylemezt adtak ki (2006 - 'This War Will Last Forever', 2007 - 'The Dead Live By Love'.

A Mendeed tagjai egy dumbartoni iskolában alapították a bandát. 2002-ben már ki is adták az első mini-albumot, ami a 'Killing Something Beautiful' címet kapta. Ezt követte a 2003-as 'As We Rise' EP, amire felfigyelt a brit Rising Records kiadó, mely azév decemberében le is szerződtette őket. Első hivatalos gondozású kiadványuk a Mark Daghorn által producelt 'From Shadows Came Darkness' című EP volt, ami 2004 szeptemberében jelent meg. A Mendeed dalait ekkoriban kezdték el játszani a rádió-állomások; két alkalommal pedig a DragonForce is meghívta őket előzenekarként a koncertekre. 2004 decemberében váltak még ismertebbé, miután az MTV2 Heabangers Ball és 120 Minutes c. műsoraiban rendszeresen leadták 'Ignite The Flames' című videoklipjüket.

2005-ben a Rising Records jóvoltából kiadták első nagylemezüket, ami a 'This War Will Last Forever' címet viseli. Miután a Nuclear Blast is felfigyelt a csapatra, a német kiadó 2006-tól vette gondozásba ezt a lemezt, mely sikereinek köszönhetően nem mellesleg a bandát akkoriban jelöltek mind a Kerrang, mind a Metal Hammer magazin díjátadójának "Legjobb új banda" díjára. Az előbbi magazin egyik válogatás-lemezére felkerült továbbá egy Mendeed-felvétel, a Metallica 'The Thing That Should Not Be' című klasszikusának feldolgozása. A 'This War Will Last Forever' végül aranylemez lett Nagy-Britanniában.

A Mendeed ezt követően olyan legendás bandák előzenekaraként turnézott, mint az Anthrax, a Cradle Of Filth, a Napalm Death, a Fear Factory, az Avenged Sevenfold, a Slipknot, a Skindred, a Bleeding Through és a Trivium. Emellett saját headliner turnékat is szerveztek, és 2006-ban felléptek a világhírű Download fesztiválon.

Második nagylemezük, a 'The Dead Live By Love' 2007 februárjában jelent meg - rögtön 4. lett a hivatalos brit rockzenei toplistán. A banda azonban még abban az évben feloszlott. Steven Nixon gitáros elmondása szerint az "összeegyeztethetetlen különbségek a menedzserrel" volt az oka annak, hogy abbahagyták a közös zenélést, majd így folytatta: "Szeretnénk megköszönni az összes rajongónknak, akik segítettek nekünk és hittek bennünk". Nixon végül a walesi, Anterior nevezetű metalbandába lépett be; a többiek pedig többé-kevésbé felhagytak a zenéléssel.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás