Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

EXES FOR EYES - új albummal tért vissza a kanadai metalbanda


2019-08-13

Dave Sheldon (ex-Man With Target, Annihilator) zenei és Big James (Stab.Twist.Pull, Endast, Authors) frontember dalszövegi víziói alapján megfogant egy újabb Exes For Eyes album.

A kanadai Exes For Eyes zenekar 'Of Strength and Sorrow' címmel jelentette be új albumát, ami a 2014-es 'Tongues Like Figure Eights' folytatása. A banda tehát öt év kihagyás után tér vissza a színtérre, bebizonyítván, hogy ezidő alatt rengeteget fejlődött a zenekari hangzás. A korábbiaknál alapvetően sötétebb, masszív ritmusokkal gazgadabban felszerelt anyagra kell számítani; lévén a bandára ezúttal olyan zeneszerzők voltak a legnagyobb hatással, mint John Williams, Danny Elfman, John Carpenter és Hans Zimmer. Ez is azt jelenti, hogy instrumentalitás tekintetében jóval mélyebb és progresszívabb kompozíciók kerültek fel az új lemezre, ami hosszát tekintve több mint 65 perc.

Az új album esetében totálisan leszívta minden energiánkat a dalszerzői munka;ezért meg sem fordul a fejünkben az az eshetőség, hogy félredobunk egy adott dalt csak azért, mert az a többitől eltérően szól. Már az elején tudtuk, hogy ez egy több mint egyórás lemez lesz, de ahogy haladtak a dolgok, minden értelmet nyert, és így lett a lehető legtökéletesebb a mű. Mindenki megtalálja majd a maga kedvencét ezen az albumon, de mi azt szeretnénk, ha egyben élveznétek az egész anyagot, mivel minden egyes hangot és szót rettentően komolyan gondolunk” - közölte a banda.

Dalszövegek tekintetében a banda korábban kizárólag a vakság témájával foglalkozott; ezúttal azonban felhagynak ezzel a koncepcióval, és személyes élményeik, valós történések feldolgozására fektetik a hangsúlyt. Mind zenei, mind dalszövegi szempontból tehát nyers és őszinte brutalitásra kell számítani az 'Of Strength and Sorrow' albumon, aminek borítója és tracklistája így néz ki:

01. Build, Work, Dream, Create
02. Memories That Last
03. The Metal
04. Nothing Ever Satisfies
05. The Fire Inside My Head (feat. Trey Xavier / In Virtue)
06. Set It All On Fire
07. The Savage Self
08. I Miss My Friends (Too Many Of Them Are Dead)
09. Hold On
10. True Self Reckoning
11. Love (feat. Pepe Poliquin / BornBroken)
12. Get The Fuck Out Of My Head
13. Methuselah

Az első single-dal, a 'Hold On' - amit a tagok egy "kibaszottul kemény nótaként" jellemeznek - itt meghallgatható, ízelítőképpen az augusztus 13-án megjelent album rendeléséhez, amit itt lehet leadni (digitális formában mindössze 1 dollárért lehet megvásárolni a lemezt):

Lentebb elérhető az album munkálatait dokumentáló videó-sorozat első része:


EXES FOR EYES - új albummal tért vissza a kanadai metalbanda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás