Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

A Napalm Records igazolta le a francia AEPHANEMER zenekart - újra megjelent a 'Prokopton' album


2019-09-30

Az Aephanemer egy feltörekvő, ígéretes, fiatal és tehetséges európai metalbanda, mely karrierje most újabb szintre érkezett!

Az Aephanemer egy francia melodic death metal banda, amit 2014-ben alapítottak Toulouse-ban. Eredetileg Martin Hamiche egyszemélyes bandájaként működött a formáció, melynek debütáló EP-je 'Know Thyself' címmel jelent meg, rajta hat instrumentális dallal.

A 'Know Thyself' mind a metal-sajtó, mind a műfaj rajongóinak érdeklődését felkeltette, Kevesebb mint egy év alatt több mint 300 ezres YouTube-megtekintést generált a lemez.

Nem sokkal az EP megjelenése után Martin úgy döntött, teljes bandává alakítja az Aephanemer-t, hogy "új erővel töltse fel a projektet". Anthony Delmas basszusgitáros, Marion Bascoul ritmusgitáros-énekes és Mickaël Bonnevialle dobos ekkor csatlakozott a frontemberhez. A csapat az első hónapokat francia turnékkal töltötte; így személyesen is megismerkedhettek legelkötelezettebb híveikkel.

2016. szeptember 16-án az Aephanemer kiadta első, 'Memento Mori' című nagylemezét, amivel beteljesítette a rajongók magas elvárásait, és még több támogatót szerzett maga mellé. A 'Memento Mori' révén az Aephanemer napjaink melodic death metal-színterének egyik legkiemelkedőbb bandájává nőtte ki magát.

Néhány hónappal az album megjelenése után új basszusgitáros érkezett a csapatba, Lucie Woaye-Hune személyében. Az új felállás első megmozdulása egy hat országon átívelő fesztivál-turné volt, amit egy epikus koncerttel zártak a 2018-as Wacken Open Air színpadán, nyolcezer headbangelő metal-rajongó színe előtt.

Két évnyi dalszerzői munka és turnézás újabb gyümölcsöt hozott: az Aephanemer 2019 márciusában kiadta második nagylemezét, a 'Prokopton' címmel. Az új album Niklas Sundin (Dark Tranquillity) lemezborítójával látott napvilágot; hanganyagát pedig a legendás Dan Swanö keverte (Unisound Stúdió) és Mika Jussila (Finnvox Stúdió) maszterizálta.

És ez még csak a kezdet... A legfrissebb hírek szerint a bandát frissen leigazolta a Napalm Records, ami a 'Prokopton' album sikereire figyelt fel!

"Mérhetetlen örömmel jelentjük be, hogy szerződést kötöttünk a világ egyik legnevesebb heavy metalista lemezkiadójával, a Napalm Records-szal! Öt évet töltöttünk független bandaként; mostantól pedig azon leszünk, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki ebből a lehetőségből, és újabb szinteket érjünk el számunkra legkedvesebb munkánk tekintetében... igen, itt a zeneszerzésről, koncertezésről és újabb rajongók megismeréséről beszélünk! Nagy dolgok vannak kilátásban!" - adta hírül a banda.

Az Aephanemer és a Napalm Records közreműködésének első gyümölcsei lesznek a banda albumainak újrakiadásai (bakeliten és CD formátumban). Elsőként az eredetileg 2019 márciusában megjelent 'Prokopton' album újrakiadását eszközölték - ezzel kapcsolatban itt lehet megtalálni a bővebb infókat, rendelési opciókat. Hamarosan jönnek a friss hírek...


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás