Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

DENNER’S INFERNO - új klipet mutatott be a Mercyful Fate legendás gitárosának bandája


2019-10-18

Az egykori Mercyful Fate / King Diamond gitáros Michael Denner új formációja a hard rock és a doom metal különleges elegyét prezentálja.

A Denner’s Inferno zenekar Michael Denner előző bandája, a Trickbag 2018-as feloszlása után alakult meg. Zeneiségét tekintve az új banda a ‘70-es évekbeli progresszív hard rock hangzás felvirágoztatására törekszik.

Denner a következőket nyilatkozta: "Sokat gondolkoztam azon, mit kellene csinálnom a Trickbag feloszlását követően, de aztán úgy döntöttem, hogy kitartok amellett a stílus mellett, amit a legjobban szeretek; a ‘70-es évekbeli heavy-rock zene mellett. Az új banda felállásának összeállítása meglehetősen gördülékenyen zajlott; lévén Bjarnét és Flemminget évtizedek óta ismerem, és tiszátban vagyok azzal, mire képesek a ritmus-szekcióval. Chandel Mogel fantasztikus hangját pedig a Mighty Music kiadó elnöke, Michael H. Andersen mutatta meg nekem. Ő egy new yorki srác, akinek gyökerei hozzám hasonlóak".

"Dalszerzés tekintetében olyan szerzeményeket választottam, amelyeket az utóbbi évek során írtam néhány barátommal közösen. Ezekre azok az előadók voltak zeneileg a legnagyobb hatással, melyeket fiatalkorom és gitáros karrierem során nagyra méltattam. Első albumunk azoknak szól, akik szeretik a hard / heavy rock / metal zenét; méghozzá nonszensz-mentes formában. Élvezzétek bátran!".

A Denner’s Inferno 'Fountain of Grace' címmel adta ki első EP-jét, 2019. augusztus 24-én. Ez a mini-album a felvezetője a banda debütáló nagylemezének, ami 'In Amber' címmel jelenik meg november 15-én, a dán Mighty Music kiadó révén.

Az 'In Amber' album előrendelési infói itt érhetők el (ezeket a példányokat maga Denner dedikálta).

 

 

A tracklista:
01. Matriarch
02. Fountain Of Grace
03. Up And On
04. Sometimes
05. Taxman (Mr. Thief)
06. Vens Of The Night
07. Run For Cover
08. Pearls On A String
09. Loser
10. Castrum Doloris

A nagylemezről frissen megjelent a 'Sometimes' című szám hivatalos klipje. A dalt Denner így kommentálta: "Ez a dal a "Mi lenne, ha..." kijelentés tematikájával foglalkozik; azokkal a dolgokkal, melyek a múltban történtek, másképpen a vártnál és reméltnél. A konklúzió a következő: miért is töltsünk időt azzal, hogy a "Mi lenne, ha..." kérdést tesszük fel magunknak? Ehelyett lehetne inkább a minket körülvevő valósággal és tényekkel is foglalkoznunk".

A felvezető EP, a 'Fountain of Grace' megjelent 500 példányszámra limitált LP-n és 500 példányszámra limitált jewel-case CD-n, illetve természtesen digitális változatban.

Az EP címadó dalát bemutatták hivatalos videoklip formájában - íme a premier:

Michael Denner a 2020-as, koppenhágai Nordic Noise mutatkozik be élőben új bandájával.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás