Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [430. rész]


2019-07-27

Erre a hétvégére egy örökzöld klasszikussal készültünk.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 430. rész

SMOKIE - 'What Can I Do?'

A Smokie egy angol rockzenekar, ami Bradford-ban alakult 1965-ben. Eleinte "The Yen", "The Sphynx" majd "Essence" néven futottak. 1975-ben jött létre a klasszikus felállás, amely dallamos, disco stílusú rockzenét játszott. Eleinte a Smokey nevet viselték, majd Smokey Robinson felszólította őket, hogy a megkülönböztetés végett változtassák meg a végződést.

Mickey Most producernek, valamint Nicky Chinn és Mike Chapman dalszerzőknek köszönhető az együttes népszerűsége. 1976-os, 'Midnight Café' című albumuk már Smokie név alatt jelent meg, s nagy siker lett. Sikerlistásak lettek kislemezes dalaik is: 1975-ben az 'If You Think You Know How To Love Me', illetve a 'Don't Play Your Rock And Roll To Me'. A 'Living Next Door To Alice' című klasszikus a 'Pass It Around' című lemezükön jelent meg.

1979-ben járt le az együttes szerződése Chinn-nel és Chapman-nel; így a 'The Other Side Of The Road' című albumuk már nem volt olyan sikeres, mint a korábbiak. 1980-ban pedig hivatalosan is bejelentették, hogy az együttes feloszlik. Azonban a felállás többszöri változása után a mai napig is létezik a formáció; jelentetnek meg új albumokat is.

1995-ben Alan Barton autóbalesetben elhunyt, helyére Mike Craft került. 2010-ben kiadott, 'Take A Minute' című albumukat Dániában vették fel - ez a skandináv államokban a megjelenést követően a listák élére került. Ezen a lemezen hallható a 'Sally's Song című szám, amely folytatása a 'Living Next Door To Alice'-nek.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás